Yksi kovimmista Razzie-ehdokkaista saa jatkoa – kuvaukset Euroopassa

Vuoden 2016 Razzie-ehdokkuudet on julkaistiin pari viikkoa sitten. Yksi kovimmista ehdokkaista heti tieteistarina Nousevan Jupiterin ja ostarikyttäkomedia Paul Blart: Mall Cop 2:n jäljessä on eroottinen draama Fifty Shades of Grey. Tämä bestseller-filmatisointi on kerännyt ylivoimaisen huonouden takia luovutettavien Razzie-palkintojen ehdokkuudet mm. vuoden surkeimman elokuvan, pääosanäyttelijöiden (Dakota Johnson & Jamie Dornan, kuvassa) ja käsikirjoituksen (Kelly Marcel) kategorioista.

Razzie-huomio ei silti näytä vaikeuttavan Fifty Shades of Greyn jatkumista. Maailmanlaajuisesti yli 571 miljoonaa dollaria kahminut leffa oli vuoden 2015 20 myydyimmän elokuvan listalla sijalla 16 ja sille puuhataan parhaillaan jatkoa. Ensi vuonna julkaistavaksi suunniteltu Fifty Shades Darker lisää ns. pökköä pesään mm. sillä, että sitä kuvataan romantikkojen unelmakaupungissa, Pariisissa.

Ranska on kuluneella viikolla neuvotellut useammastakin Hollywood-projektista, joita maahan on houkuteltu mm. uuden ja ulkomaisille elokuvantekijöille entistä suotuisemman verokäytännön puitteissa. Mm. Christopher Nolan tekee toiseen maailmansotaan sijoittuvaa Dunkirk-elokuvaansa Pohjois-Ranskassa. Fifty Shades Darker ja Dunkirk ovat myös projekteja, joiden toivotaan auttavan Ranskaa houkuttelemaan turisteja, sillä viime vuoden lopun terroristi-iskut tekivät hallaa maan kiinnostavuudelle turistikohteena.

Fifty Shades of Darkeria tähdittävät ensimmäisestä osasta tutut Jamie Dornan Christian Greynä ja Dakota Johnson Anastasiana. Heidän lisäkseen elokuvaan on kiinnitetty film noir -tyylisestä rikosdraama L.A. Confidentialista Oscarilla ja Golden Globella palkittu Kim Basigner. Basinger näyttelee elokuvassa Elena Lincolnia, Greyn entistä rakastajaa.


Lähteet: The Guardian, The Local, Box Office Mojo, Razzies.com

Kuva: StarPix©2015

R. Isoviita 06.02.2016 klo 15:35

Uusimmat uutiset

Takamus kovilla: Ensimmäisestä Harry Potter -rainasta oli tulla lähes kolmituntinen

Lasten vanhemmat eivät lämmenneet kestolle.

R: Isoviita

Näin tappajahai saapui viimeiseen leposijaansa

Alkuperäinen leffamonsteri korjattiin priimakuntoon.

R. Isoviita

Painajainen Elm Streetillä -tähti nähdään jatkossa Stranger Thingsissä

Mutta onko tämä rooli yhtä painajaismainen?

R. Isoviita

Näytä lisää uutisia...