X-Men-ohjaaja sai unelmaprojektin

4.2.2016 12:21

Ohjaaja Bryan Singer ilmaisi jo viime vuonna sosiaalisessa mediassa, että hän haluaisi ohjata elokuvan lapsuusajan kirjasuosikistaan. Kyseinen kirja on tieteistarinoiden klassikoita, Jules Verneltä vuonna 1870 julkaistu Sukellusveneellä maapallon ympäri (Vingt mille lieues sous les mers). Deadlinen saamien tietojen mukaan Singer ja tuotantoyhtiö 20th Century Fox ovat nyt päässeet sopimukseen elokuvan tekemisestä ja sitä työstetään nimellä 20,000 Leagues Under the Sea.

Singer, joka on aiemmin kunnostautunut Marvelin X-Men-sarjakuviin pohjautuvien mutanttirainojen ohjaajana, päässee aloittamaan uuden leffansa kuvaukset syksyllä. Hän on ollut jo mukana muokkaamassa Vernen romaanin pohjalta tarinaa, jonka pohjalta herrat nimeltä Rick Sordelet ja Dan Studney ovat laatineet elokuvan varsinaisen käsikirjoituksen. Yhtälö on sinänsä mielenkiintoinen, että Sordelet tunnetaan paremmin stunt-ohjaajana ja taistelukoreografioiden laatijana mm. Broadwayltä. Dan Studney puolestaan on käsikirjoittanut aiemmin mm. fantasiaelokuvan Jack the Giant Slayer.

Singer ja kumppanit eivät ole ensimmäisiä, jotka haluavat tuoda Vernen romaanin elokuvan muotoon. Yksin 2000-luvulla aiheesta on jo tehty kaksikin uutta sovitusta. Singer on lupaillut omasta versiostaan omaäänisempää siinä mielessä, että siinä on salaperäisen kapteeni Nemon ja maailman meriä kauhun vallassa pitävän Nautilus-sukellusveneen lisäksi muutama hahmo, joita alkuperäisteoksessa ei esiinny.

Lähteet: Deadline, Screenrant, Variety

Kuva: Édouard Riou/Rama

Lisää luettavaa