Pakoon todellisuutta

13.1.2016 09:21

Narnia-kirjoista on vuosien saatossa tehty useampikin leffasovitus, joskin vuonna 2005 alkanut Narnian tarinat -trilogia lienee niistä monille nykynuorille tutuin. Walden Company, jolla oli oikeudet C.S. Lewisin teoksien elokuvasovituksiin, on sittemmin siirtynyt pois sarjan parista. Uudet oikeuksienhaltijat suunnittelevat nyt käynnistävänsä leffasarjan uudelleen.

Mark Gordon Company, joka tunnetaan mm. TV-sarjoista Criminal Minds – FBI-tutkijat, Quantico ja Heath Ledger -leffa Casanovasta, on yhdessä C.S. Lewis Companyn kanssa suunnitellut jo vuodesta 2013 kirjasarjaan lukeutuvan Hopeisen tuolin (The Silver Chair) elokuvaamista. Projektista on herunut tietoja vain niukalti, mutta tuottaja Mark Gordonin hiljattain antaman haastattelun mukaan elokuva on pian etenemässä varsinaiseen tuotantoon. Hopeinen tuoli on sisällöltään sellainen, ettei siitä tehtävässä rainassa välttämättä tarvitse käyttää edellisistä osista tuttuja näyttelijöitä.

Gordon myös vahvisti haastattelussaan, ettei heillä ole aikomusta ottaa mukaan aiempien osien näyttelijöitä. Ratkaisu ei ole erikoinen sillä monet Narnian tarinoissa näytelleistä tähdistä – Aslan-leijonana kuullusta Liam Neesonista Tumnuksena nähtyyn James McAvoyhin ovat todennäköisesti niin varattuja, että kuvausaikataulujen sopiminen kävisi hyvin vaikeaksi. Hopeinen tuoli kertoo kadonneen prinssi Rilianin etsintäretkestä, johon kaksi koululaista osallistuu päädyttyään yllättäen tarumaiseen Narniaan kesken koulupäivän.

Lähteet: The Tracking Board, Collider

Kuva: The Walt Disney Co./ Narnian tarinat: Prinssi Kaspian (2008)

Lisää luettavaa