Aretha Franklin -leffa yhä tekeillä

19.8.2015 08:31

Useampia vuosia tekeillä ollut soul-kuningatar Aretha Franklinin elämästä kertova elokuva ei ole kuollut. Komeaääninen Franklin (73 v.), joka on saanut urallaan mm. läjän Grammy-palkintoja ja Yhdysvaltain presidentin antaman tunnustuksen, ei itsekään ole vielä jäänyt eläkkeelle, mutta hänen uransa ja elämänsä monia vaiheita käsittelevään elokuvaan on haettu pitkään laulutaitoista nuorta näyttelijää, joka pystyisi täyttämään suuren roolin.

Tällainen henkilö vaikuttaa viimein löytyneen, mikäli on uskominen Tracking Board -viihdesivustoa. Respect-kappaleestaan maailmankuulua Franklinia ei näillä näkymin näyttelekään Halle Berry (X-Men), vaan American Idol -kilpailuista mm. Dreamgirls-musikaaliin ponnahtanut Jennifer Hudson. Hudson ei tiettävästi ole vielä allekirjoittanut sopimusta, mutta käy neuvotteluja roolista.

Dreamgirls-laulajatartarinasta Oscarin napanneen Hudsonin arvellaan olevan erittäin vahva ehdokas Aretha Frankliniksi, sillä Hudson on aiemmin mm. esittänyt suitsutetun Franklin-tribuutin. Soul-diivan elämäkertaelokuvalla ei vielä ole virallista nimeä, eikä sen valmistumisaikataulukaan ole julkisesti tiedossa. Leffan kuitenkin tuottaa kovan luokan nimi Scott Bernstein, joka myös on viime viikonloppuna suurella menestyksellä Yhdysvalloissa avanneen räppärielokuva Straight Outta Comptonin tuottajia.

 

Lähteet: Tracking Board, The Wrap, CinemaBlend

Kuva: Finnkino/Dreamgirls

Lisää luettavaa