Taru sormusten herrasta -faneilla on suuri suunnitelma

18.8.2015 12:28

Aina silloin tällöin verkon joukkorahoituspalveluihin ilmestyy ideoita, joiden toteuttamiseen toivotaan jopa ennätyksellisen korkeita summia. Niiden joukkoon lukeutuu hiljattain IndieGoGo-palvelussa avattu Taru sormusten herrasta -henkinen projekti. Siinä on 60 päivän aikana tarkoitus kerätä kokoon noin 1,8 miljardia puntaa eli yli 2,5 miljardia euroa valtavaa rakennusurakkaa varten.

Tällä hetkellä runsaat 2000 henkilöä ja näiltä n. 112 000 euroa kerännyt joukkorahoitusprojekti on intohimoisten Tolkien-fanien ajatus. Ideansa esittelysivulla he kertovat haluavansa rakentaa Tolkienin mielikuvituksesta syntyneen Minas Tirithin Etelä-Englantiin niin komeana ja kauniina kuin mahdollista. Taru sormusten herrasta -maailmassa Minas Tirith on suurten muurien ympäröimä ja useaan tasoon rakennettu kaupunki, joka koki kovia Sormuksen sodan taisteluissa.

Rakennusurakan pitäisi valmistua vuoteen 2023 mennessä, jos rahat saadaan jotenkin kokoon ja kaikki muukin sujuu kuin rasvattu. Valmiin ”Minas Tirithin” on tarkoitus palvella turistikohteena. Projektin puuhamiehet ja -naiset eivät kuitenkaan elättele suuriakaan toiveita oikeasti päästä hurjaan tavoitteeseensa, sillä he ovat jättäneet IndieGoGo-sivulleen myös viestin:

– Lahjoitathan vain ymmärtäen, että tällä hilpeällä projektilla ei käytännössä ole mahdollisuuksia onnistua. […] Jos emme saa vaadittua rahasummaa kokoon, kukaan lahjoittajista ei menetä siinä penniäkään.

Lähteet: The Telegraph, IndieGoGo

Kuva: SF Film

Lisää luettavaa