Haaveissa toiminta- tai jännityselokuva?

23.7.2015 14:58

Nyt olisi tarjolla mielenkiintoinen tilaisuus saada oma käsikirjoitus Hollywood-ammattilaisten arvioitavaksi. Koska kyse on kansainvälisestä kilpailusta, on siinä myös sellaisille tyypillinen osallistumismaksu. Tällä pyritään yleensä varmistamaan, että kilpailijat, jotka ottavat osaa, ovat tosissaan asiansa kanssa.

Toiminta- ja jännityselokuvakäsikirjoituskisa, on käynnissä nyt elokuun 10. päivään saakka ja sen osallistumismaksu on tuohon asti 39 dollaria eli n. 35 € (vielä tämän jälkeenkin voi osallistua, mutta maksu nousee). Tekstien tuomareina toimivat mm. Die Hard -käsikirjoittaja Steven E. de Souza, uusimman Judge Dredd -versioinnin tuottaja Adi Shankar ja Face/Off – kahdet kasvot -rainan apulaistuottaja ja kirjoittaja Michael Colleary.

Kuten tuomariston nimistä voi päätellä, tekstien odotetaan olevan englanniksi kirjoitettuja. Muitakin kieliä saa käyttää muutamaan repliikkiin, mutta niistä pitäisi silloin kirjoittaa käännökset. Käsikirjoitusten pituus saa olla enimmillään 140 liuskaa – perinteisellä alan tavalla kirjoitettuna ja PDF-muotoon tallennettuna. Kilpailijoilta vaaditaan myös vähintään 18-vuoden ikää ja ideavarkauksien estämiseksi jokaisen osallistujan on suositeltua rekisteröidä käsikirjoituksensa esim. kirjoittajien liiton (WGA) viralliseen rekisteriin ennen tekstinsä lähettämistä kisaan. Pakollista rekisteröinti ei kuitenkaan ole.

Isossa kilpailussa on myös hyvät palkinnot: ensimmäiselle sijalle päässyt saa 1500 dollaria (n. 1360 €) ja pääsee juttelemaan aiheesta Steven E. de Souzan kanssa puhelimitse. Toisen sijan palkinto on 500 dollaria (n. 450 €). Kisan kymmenen parasta tekstiä etenevät lisäksi useille eri agenteille, studiojohtajille ja tuottajille harkittaviksi.

Screencraft.org-sivustolla on toiminta- ja jännitysaiheisen kilpailun lisäksi yhä käynnissä tieteisleffakäsikirjoituksia metsästävä kisa. Siinä pääpalkinto on 2000 dollaria. Lisää tuosta kilpailusta voit lukea tästä linkistä.

Kilvat järjestävä ScreenCraft on konsultointiyritys, joka toimii yhteistyössä viihdealan ammattilaisten kanssa. Se järjesti ensimmäisen käsikirjoituskilpailunsa 2013, jolloin osallistujia oli n. 1200 ympäri maailmaa.

Lähteet: ScreenCraft, IndieWire

Kuva: SunOfErat

Lisää luettavaa