Meryl Streep näyttää esimerkkiä

21.4.2015 08:27

Kolmella Oscarilla palkittu näyttelijä Meryl Streep (Tunnit, Rautarouva) on löytänyt kiinnostavan sijoituskohteen. Hänen on kerrottu tukeneen New Yorkista käsin toimivaa käsikirjoittajakollektiivia huomattavalla summalla. Streepin ei antanut almuja vain hyvää hyvyyttään, vaan ne oli suunnattu tiettyyn asiaan.

Tilastojen mukaan elokuvia tekevien naisten määrä on laskussa ja yli 40-vuotiaiden naisten näkemyksen tuominen esiin on myös ollut vähenemään päin. Viime vuoden 250:n myydyimmän elokuvan listalla olleista nimekkeistä jopa 93% oli miespuolisilta ohjaajilta ja 95% mieskäsikirjoittajilta. Monipuolisia ja vahvoja rooleja tehnyt Streep on heleästä ulkonäöstään huolimatta jo 65-vuotias, joten häneltä löytyy henkilökohtaista intressiä varmistaa, etteivät hyvät roolit lopu kesken.

Streepiltä tukea saanut New Yorkin elokuva- ja televisioalan naisten yhteisö ilmoittaa verkkosivuillaan, että sen alaisena toimivaan käsikirjoittajatiimiin on pyydetty mukaan kahdeksan yli 40-vuotiasta naistekijää. Nämä, joukossaan mm. viime vuoden Oscar-menestyjä Boyhoodin tuottaja Caroline Kaplan, tulevat toimimaan mentoreina halukkaille tekstinikkareille. Uusia käsikirjoituksia on tarkoitus kehitellä vain naisvoimin, mutta ryhmään hakevien korkea ikä, syntyperä, varallisuus tai valitsema genrekään ei ole ilmoituksen mukaan rasite. Varsinainen kirjoittajien workshop on tarkoitus aloittaa syyskuussa.

Kuva: Scanbox Finland/ Rautarouva

Lähteet: NYWIFT, The Guardian, FilmSchoolRejects

Lisää luettavaa