O. J. Simpsonin oikeudenkäynti jälleen esille

11.12.2014 07:27

Entinen amerikkalaisen jalkapalloilun tähtipelaaja ja Mies ja alaston ase -komediatrilogian etsivä Nordberg, eli O. J. Simpson antaa aihetta draamalle. Tällä erää ei kuitenkaan ammenneta aihetta Simpsonin pelaajavuosista. Fox-viihdeyhtiön alaisuuteen kuuluva FX-kanava sovittaa miehen kuuluisaa oikeudenkäyntiä fiktion muotoon.

FX:n tuotannon, ACS: The People v. O.J. Simpson -minisarjan, nimirooliin on kiinnitetty Jerry Maguire – elämä on peliä -leffasta Oscarilla palkittu Cuba Gooding Jr. (kuvassa). Syyttäjä Clarkina puolestaan esittää Sarah Paulson, joka on viime vuosina kuulunut American Horror Story -sarjan vakiokasvoihin. 10-osaisen minisarjan käsikirjoittajina toimivat Scott Alexander ja Larry Karaszewski, jotka ovat vastanneet myös Tim Burton -raina Ed Woodin ja koomikkoelämäkerta Man on the Moonin käsikirjoituksista.

1990-luvulla isosti otsikoissa näkynyt O. J. Simpsonin murhajupakka ei ole ensimmäistä kertaa dramatisoitavana. Jo tuoreeltaan vuonna 1995, eli vajaa vuosi Mies ja alaston ase 33 1/3 -elokuvan ensi-illasta, julkaistu TV-elokuva O. J. Simpsonin tarina pureutui tapahtumiin, jotka johtivat Simpsonin ex-vaimo Nicole Brownin murhaan. Nyt valmisteilla oleva ACS: The People v. O.J. Simpson keskittyy kuvaamaan afroamerikkalaisten keskuudessa tulikuumia tunteita nostattanutta oikeudenkäyntiä lakimiesten näkökulmasta.

 

Kuva: Linda D. Kozaryn

Lähde: THR

Lisää luettavaa