Mehevä näyttelijäjoukko mukaan zombie-mättöön

24.9.2014 07:52

Kirjailija Jane Austen tuskin osasi arvata 1800-luvun alussa, millaiseen muotoon hänen teoksensa Ylpeys ja ennakkoluulo kääntyy 2000-luvulla. Seth Grahame-Smithin (Abraham Lincoln: Vampire Hunter) kynäilemä Ylpeys ja ennakkoluulo ja zombiet vyöryttää viktoriaanisen ajan kynnyksellä olevaan Englantiin zombeja ja ninjataisteluita sotkemaan Bennetin tytärten sosiaalista elämää ja naimakauppoja. Vuonna 2009 julkaistusta klassikkokirjan mukaelmasta on puuhattu elokuvaa jo hyvä tovi, ja tuoreimpien tietojen perusteella rainassa on mukana useita mielenkiintoisia näyttelijöitä.

Brittiläinen Metro-sivu kertoi jo viime viikolla entisen Doctor Who -tähti Matt Smithin liittyneen elokuvan näyttelijäkaartiin, jossa entuudestaan on ollut mm. periodisarja Downton Abbeyssä näytellyt Lily James. Nyt Deadline tietää kertoa Game of Thrones -sarjastakin tuttujen konkarien Lena Headeyn ja Charles Dancen olevan niin ikään kiinnitettyinä Pride and Prejudice and Zombiesin elokuvaversioon. Kieltolain aikaan sijoittuvan Boardwalk Empiren naamiokasvoista Richard Harrowia esittänyt Jack Huston näyttelee puolestaan tämän tarinan herra Wickhamia, joka on Jane Austenin kirjassa kuvattu tarinan petturina.

Hiljattain levityssopimuksen mm. Pohjoismaihin saanut Pride and Prejudice and Zombiesin koko roolijakoa ei ole vielä julkistettu, joten Headeyn ja Dancen osalta ei ole varmaa tietoa, keinä heidät elokuvassa nähdään. Lily James on kuitenkin tämän version Elizabeth Bennet, joka ei ehdi antautua herra Darcyn pauloihin zombie-sodan keskellä. Muusikkokuvaus Controlissa kunnostautunut Sam Riley on puolestaan kyseinen herra Darcy. Elokuva, jonka ohjauksesta vastaa Kuinka hukata kundi 10 päivässä -käsikirjoittaja Burr Steers, saa maailmanensi-iltansa ensi vuonna.

Kuva: Bridgeman Art Library International/ Doogie Horner

Lisää luettavaa