Russell Crowen puuttuvat paperit

27.6.2013 00:45

Juuri ensi-iltansa saaneessa Teräsmies-elokuvassa Man of Steel ”Teriksen” isää näyttelevä Russell Crowe on ajautunut kummaan tilanteeseen. Tähti kertoi vastikään News Limitedin haastattattelussa, ettei hän ole onnistunut saamaan kotimaansa Australian kansalaisuutta. Tästä huolimatta siellä pidetään mielellään häntä yhtenä maan omista menestyjistä, mistä kielii mm. Crowen nostaminen paikallisen postimerkkikuvituksen osaksi näyttelijän voitettua Oscarin elokuvasta Gladiaattori ja myös myöhemmin.

Crowe, joka on syntyjään Uudesta-Seelannista, on asunut ja työskennellyt Australiassa liki 40 vuotta. Maan hallituksen tekemien maahanmuuttolakien muutosten myötä hän ei kuitenkaan ole virallisesti australialainen. Laki edellyttää, että maan kansalaisuuden haluava olisi Australiassa tiettynä aikana, mutta Crowen kuvausmatkat Australian rajojen ulkopuolelle ovat nousseet tässä esteeksi. Ironista kyllä, yksi näistä pitkistä matkoista oli Gladiaattorin tekeminen.

Näyttelijä myöntää tilanteen olevan hankala, sillä hän ei myöskään saa äänestää kotimaassaan puuttuvan kansalaisuuden takia. Toisaalta hänen kumpikin poikansa ovat australialaisia.

– Jos matkoilla tapahtuu jotakin, joudumme käyttämään kahta eri suurlähetystöä, Crowe toteaa.

 

Kuva: Eva Rinaldi

Lisää luettavaa