Onko Gene Huntia näkynyt?

6.11.2012 18:31

Spekulaatiot siitä, palaako näyttelijä Harrison Ford uusimaan roolinsa Han Solona Disneylle viime viikolla myydyn Tähtien sota -franchisen seuraavassa elokuvassa käyvät kuumina. Asialle on haettu vahvistusta mm. Luke Skywalkeria esittäneen Mark Hamillin ja prinsessa Leiaa esittäneen Carrie Fisherin viime kesäisestä tapaamisesta George Lucasin kanssa. Mutta koska tiedot Episode VII:stä ovat vielä hataria kuin jedipadawanin kyvyt hallita voimaa, luomme katseemme toiseen suuntaan: Venäjälle.

BBC:n suitsutettu poliisisarja Life on Mars (2006-2007) on nimittäin saamassa jälleen uuden version. Tämä aikamatkaa ja/ tai psykologista odysseiaa 1970-luvun kovaotteisten poliisimiesten maailmaan kuvannut sarja sai uusintakäsittelyn jo aiemmin amerikkalaisilta, mutta nyt asialle ovat lähteneet myös venäläiset. Mm. Emmy-palkintoja voittanut Life on Mars kääntyy tällä kertaa Leonid Brezhnevin aikaiseen Neuvostoliittoon uutisoi Russia Beyond The Headlines.

Toisin kuin alkuperäisessä brittisarjassa, venäläisversiossa on haluttu leikkiä historian muuttamisella laajemmassa mitassa. Versii.com:in mukaan tämä on Venäjällä nyt hyvin trendikäs, joskin alkujaan länsimainen idea. Venäläisadaptaatio, joka kulkee nimellä The Far Side of the Moon (Обратная Сторона Луны), on käsikirjoittaja-ohjaaja Alexander Kottin (Александр Котт) kädenjälkeä. Hän on ollut mm. Katyn-elokuvan ohjanneen puolalaisen Andrzej Wadjan opissa ja ohjannut vuoden 1941 tapahtumia käsitelleen sotaelokuvan Fortress of War (Брестская крепость, 2010).

 

Venäläisen Life on Mars -versioinnin traileri

 

Kuva: 1TV.RU

Lisää luettavaa