Tenavat tulevat takaisin!

9.10.2012 23:13

Sarjakuvasankareiden vyöry valkokankaille ei näytä katkeavan. Batmanin, Teräsmiehen ja muiden alkujaan paperilla seikkailleiden hahmojen tavoin elokuvateollisuudelle kelpaavat nyt myös Charles M. Schulzin luomat Tenavat. Jo yli 60-vuotiaan mutta ikuisesti lapsena pysyvän Jaska Jokusen ja ystävien animaatioseikkailun tuottavat Blue Sky ja 20th Century Fox Animation, tiedotti Deadline.

Uuden elokuvan julkaisupäivämääräksi on ilmoitettu Blue Sky:n blogin mukaan 25.11.2015, jolloin Tenavat-sarjakuva viettää juhlavuottaan. Piirrosanimaation käsikirjoituksesta vastaavat edesmenneen Schulzin oma poika, Craig ja pojanpoika Bryan. Kyseessä ei kuitenkaan ole Tenavien ensimmäinen elokuvaesiintyminen, sillä Tellu, Jaska, Ressu ja muut herätettiin aikanaan henkiin piirroselokuvaan jo ”kaukaisella” ja svengaavalla 1960-luvulla. Hahmojen edellisestä elokuvasta on kuitenkin jo yli 30 vuotta.

Tenavilla tulee olemaan melko varmasti katsojia, sillä nämä hahmot tunnetaan ainakin 75 eri maassa sarjakuvakäännösten kautta. 20th Century Fox Animation (/Fox Animation Studios) on aiemmin tuottanut mm. Venäjän tsaarin perillisestä kertoneen piirretyn Anastasia ja Wes Andersonin komediallisen nukkeanimaation Kekseliäs kettu. Fox Animationin emoyhtiö 20th Century Fox on myös 3D-animaatioistaan (mm. Ice Age -elokuvasarja) tunnetun Blue Skyn nykyinen omistaja.

Kuva: Mk2010

Lisää luettavaa