The House of the Devil (2009)

Kauhutrillereiden ohjaajakomeetan Ti Westin (The Innkeepers, V/H/S) läpimurtoelokuva on psykologisesti kutkuttavan jännittävä tarina nuoresta opiskelijasta Samanthasta, joka vastaa koulunsa ulkopuolelta löytämäänsä lapsenvahti-ilmoitukseen. Hänelle tarjotaan oitis töitä täydellisen kuunpimennyksen ajaksi. Ystävän varoituksista huolimatta Samantha päättää suostua.
- Ti West
- Ti West
- AJ Bowen, Dee Wallace, Greta Gerwig, Jocelin Donahue, Mary Woronov, Tom Noonan
- USA
- Kielet:
- englanti
Saman kategorian TOP-leffoja
Suosituksia

JohnRambo
House of the Devil yllätti takavasemmalta meikäläisen! Hitaasti käynnistyvä alku vaatii katsojalta hieman kärsivällisyytt&aum... Lue loput

Key
Päähahmossa on yritystä ja vanhanaikainen tyyli näyttää hienolta, mutta muuten mielestäni aika ontto ja yhdentekevä elok... Lue loput

paukku_
Epäjohdonmukainen ja tylsä.
JohnRambo
16.06.16 klo 13:38
House of the Devil yllätti takavasemmalta meikäläisen! Hitaasti käynnistyvä alku vaatii katsojalta hieman kärsivällisyyttä, mutta tarina antaa kuitenkin tarpeeksi siimaa, jotta hidasta kehittelyä jaksaa mutkattomasti seurata. Varsinaisen jännityksen iskiessä tässä laitetaan saman tien se isoin vaihde silmään, eikä katsoja pääse helpolla ennen pettymykseksi luokiteltavaa loppua lukuunottamatta.
Leffalle annettava tunnustusta siitä, että se välttelee jump scareja, vaikka sillä olisi varaa viljellä niitä kymmeniä kertoja. Tämä vain lisää talossa hiippailun jännitystä ja annan arvostusta ohjaajalle, ettei hän ole sortunut halpoihin kikkoihin tässä asiassa. Leffan loppu on ikävän ennalta-arvattava. Toivottavasti tämä nyt ei spoilaa liikaa. Näin ainakin itse sen koin.
Leffan kunnianosoitukset '70- ja '80-lukujen kauhuleffoihin on tehty juuri passelilla tyylitajulla. Alkutekstit ovat tehty wanhanaikaisella keltaisella fontilla ja leffa on kuvattu 16mm:lle. Kuva on vähän rosoinen, mutta sitä ei ole digitaalisesti käsitelty minkään filttereiden läpi. Tulee vaikutelma, että Ti West ei ole väkipakolla yrittänyt saada leffasta tuon aikakauden näköistä, eikä myöskään ole näin sortunut tekemään teoksestaan vaivaannuttavaa pastissia.
Näyttelijäkaarti on suurimmaksi osaksi hyvä, tykkäsin etenkin päänäyttelijättärestä ja Tom Noonanin creeppailusta. Musapuolella hyvää piano- ja syntikkatunnelmointia. Nautin tästä leffasta paljon enemmän, kuin olisin voinut kuvitella!
(Netflix)
Key
18.01.16 klo 20:28
Päähahmossa on yritystä ja vanhanaikainen tyyli näyttää hienolta, mutta muuten mielestäni aika ontto ja yhdentekevä elokuva.
paukku_
24.05.15 klo 17:05
Epäjohdonmukainen ja tylsä.
Rombo
18.01.15 klo 14:34
Ensimmäisen tunnin katsoin vähintään neljän tähden leffaa. Tunnelma oli kohdillaan ja dialogi sekä hahmojen käyttäytyminen suhteellisen uskottavaa. Myös joitakin tuoreita juttuja löytyi.
70-lukulaisena ajankuvana hieno. Loppua kohden hahmojen käytös muuttui epäuskottavaksi ja meininki oli kaiken kaikkiaan kliseisenpuoleista. Tässä vaiheessa pätkä alkoi tuntua oikeasti 70-luvun tuotokselta eikä raina lopulta ennalta-arvattavuudessaan tarjonnut juuri mitään uutta, mikä oli sääli.
killstar
14.12.13 klo 17:45
Leffan idea ei kyllä auennut yhtään,tunnelmat oli kuitenkin niin kohdallaan että yhden pisteen voi antaa.Mutta kaikenkaikkiaan hukkaan heitettyä hyvää potentiaalia 1/5
Edellinen sivu | 1 2 | Seuraava sivu