The Art of Self-Defense (2019)

- Riley Stearns
- Riley Stearns
- Alessandro Nivola, Imogen Poots, Jesse Eisenberg
- englanti
Saman kategorian TOP-leffoja
Suosituksia

Nosfecoff
(( jokseenkin spoilaava ))Tämä nerokas, mustaakin synkempi "komedia" huijaa katsojaansa täydellisesti ja aiheuttaa säälimättä... Lue loput

IsoVauva
En tiennyt elokuvasta etukäteen mitään ja Netflixin kuvauksen perusteella oletin kyseessä olevan jokin suht perinteinen rom-com. Miten v&aum... Lue loput

dbgirl

Maalaisjärki
Karate kid-henkinen mustan komedian ja trillerin sekoitelma. Vaihteeksi ihan katsottava Jesse Eisengergin tähdittämä elokuva.
Nosfecoff
05.04.21 klo 19:00
(( jokseenkin spoilaava ))
Tämä nerokas, mustaakin synkempi "komedia" huijaa katsojaansa täydellisesti ja aiheuttaa säälimättä vuorotellen naurunhöhötyksiä ja kauhistuksia. Vaikka tarina ei erityisen lepposasti edes ala, ei sen pimeän puolelle kääntymistä silti osaa ennakoida, ainakaan mikäli ei ole lukenut tästä etukäteen mitään tämän kaltaisia kommentteja. Juonen kehittyminen ja suuret paljastukset, puhumattakaan graafisista pahoinpitelyistä, ovat niin julmia että melkein naurattaa. Eikä edes melkein!
Aisenbergin Jesse oli itselleni tuttu lähinnä ärsyttävänä Lex Luuttorina, mutta tässä hänen nörttiolemuksensa toimii erittäin hienosti. Erikoisesti käyttäytyvä, nyhverö päähenkilö on samaistuttava ja todentuntuinen, ja hänen sukelluksensa hulluuden maailmaan on kuvattu kerrassaan herkullisen ahdistavana. Alessandro Nivolasta en viitsi tässä sanoa muuta, kuin että hänen hahmonsa on lähivuosien parhaiten kirjoitettuja ja mielenkiintoisimpia.
IsoVauva
25.03.21 klo 09:34
En tiennyt elokuvasta etukäteen mitään ja Netflixin kuvauksen perusteella oletin kyseessä olevan jokin suht perinteinen rom-com. Miten väärässä olinkaan!
Leffa oli varsin kiehtova sekoitus niin pikimustaa komediaa, kuin jopa satiirimaisia piirteitä omaavaa trilleriä. Höröttelin leffan hyvin kuivalle ja mustalle huumorille useampaan otteeseen ihan ääneen.
Jesse Eisenberg on minulle vähän hit or miss. Joihinkin rooleihin mies sopii erittäin hyvin ja tämä oli onneksi yksi niistä. Miehestä kun oikein huokuu tuollainen nössön hissukan energia, joka on täydellinen ovimatto ja kykenemätön puolustamaan itseään mitenkään
Nappivalinta rooliin!
Sanoma leffassa ei ole mitenkään hienovarainen, vaan eiköhän jokainen tajua mitä siinä yritetään viestittää. Sitä ei kuitenkaan tehdä mitenkään yliampuvan ärsyttävästi, mitä helposti nykyään käy jos joku edes kuiskaa termin toksinen maskuliinisuus. Kukaan ei onneksi sano leffassa tuota vihaamaani termiä ääneen, vaan aihetta käsitellään ihan kypsästi ja eri näkökulmista.
Positiivinen yllätys ja lähellä jopa neljää tähteä!
dbgirl
04.06.20 klo 17:04
Luulin saavani kepeän komedian, sainkin todella synkän sellaisen. Niin synkän että ei se oikein edes ollut hauska minun mielestäni, varsinkaan toisesta puoliskosta en pitänyt lainkaan.
Jesse Eisenberg esittää nörtti Caseyä jota ei huolita työpaikan miesten kahvikeskusteluihin eikä hänellä mene muutenkaan kovin hyvin. Sitten hänet hakataan kadulla sairaalakuntoon. Toipumisajan jälkeen hän päättää mennä karatekouluun. Tämä ei vain satu olemaan normaali karatekoulu. Leffa ei todellakaan kuvaa karatea sellaisena lajina kuin se oikeasti on. Koulun omistaja on täysi sekopää.
Vaikka ymmärränkin leffan idean ja komedian tyylin, ei se silti saa minua pitämään tästä yhtään. Tässä on samaa tyyliä ja tunnelmaa mitä Coenien A Serious Manissa, en pitänyt siitäkään. Ainoa mistä tässä pidin oli Eisenbergin roolisuoritus, hän on loistava tämäntyylisissä rooleissa.
Maalaisjärki
21.04.20 klo 22:45