2046 (2004)

In the Mood for Love -elokuvan tarinaa vapaasti jatkava tieteiskuvitelma vie katsojat muistojen ja unohduksen junaan, istuttaa ikkunan ääreen ja pistää aistit liikkeelle. Surumielisen kaunis rakkaustarina etenee kuin uni, tai pakahduttavan nostalginen iskelmä.
- Wong Kar-Wai
09.12.21 klo 23:46
Ajaton mestariteos.

OneMoreGoddamnHippieAndMyHeadWillExplode
20.08.16 klo 01:58
Wong Kar-Wain viittauksenomainen jatko-osa päättää Days of Being Wildin ja In the Mood for Loven aloittaman triptyykin. 2046 ei onnistu luomaan aivan yhtä vahvaa tunnelatausta katsojaan kuin edeltäjänsä, ja samaan aikaan aavistuksen tekotaiteellinen tarina uhkaa useampaan otteeseen levitä käsiin. Tästä huolimatta 2046 on must see trilogian kaksi ensimmäistä osaa nähneille, ja toimii jo pelkän kuvauksen ja näyttelynsä varassa mieleenpainuvana elokuvakokemuksena.
Uytp7
Tähtääjä
04.02.15 klo 11:32
Hieno on joo. Ja hevonpaskat. Leffa jätti kylmäksi kuin nuotio, johon on juuri kustu. Pahoittelen heikonpuoleista kielenkäyttöä, mutta odotin tältä niin paljon enemmän. Itse haen elokuvalta yleensä ensimmäisenä koukuttavaa tarinaa, tässä sitä ei löytynyt ennen puoltaväliä eikä sekään yritelmä ollut kovin omaperäinen.
Nättejä kuvia ohjaaja kyllä osaa ladella ruudulle, muunlainen substanssi vain puuttuu vaikka esimerkiksi näytteleminen on erittäin hienoa, joskin teatraalista toisinaan. Musiikista pidin melko paljon ja pari kohtausta löytyi, joissa tunnelma oli kohdillaan. Harmi miten enimmän aikaa filmi kuitenkin haukotutti ja moneen kertaan toivoin sen jo loppuvan.
Kenties 2046 vaatii uusintakatselun joku päivä auetakseen kunnolla, se hetki saa joka tapauksessa odottaa muutaman vuoden. Jonkinmoisen kasan leffoja nähneenä itseltäni jäi puuttumaan perspektiivi sekä tarttumapinta siihen, mitä ruudulla esitettiin. Ehkä ikä tekee tässä tapauksessa tehtävänsä.
EnsioNietos
12.01.12 klo 15:48
Jatkuvasti hymyilevä pukki höylää upeiden lavasteiden keskellä yhtä jos toista ja kirjoittaa samalla tarinaa, jota tuskin ymmärtää itsekään. Selvä.
seven
11.10.10 klo 19:55
Visuaalisesti vaikuttava kuin ohjaaman tekemä kaunis maalaus, josta katsoja saa ottaa itse selvää, että mitä nuo kaikki kauniit symbolit, vertauskuvat tai sanoma merkitsee. Tässä elokuvassa varmaan kohtaa jälleen se pieni ohjaajan ongelmakohta, että pitääkö katsoja elokuvan äärimmäistä visuaalista tykitystä pinnallisena, tylsänä tai muka taiteellisena mössönä vai erittäin kauniina, toimivana tai taiteellisilta ansioiltaan loistavana pakettina. Oma ajatuksen kulkuni meinasi aina välillä juosta totaalisesti ohi, että missä nyt mennään. Muuten kyllä lopulta toimiva pienillä surrealistisilla piirteillä varustettu taidekyhäelmä, jonka katsoo lopulta ihan mielillään. Toisella katselukerralla ei uponnut enään niin hyvin kuin ensimmäisellä.
Edellinen sivu | 1 2 3 4 | Seuraava sivu