Trey Parkerin & Matt Stonen tekemä hullun hauska South Park ilmestyi ensimmäisen kerran vuonna 1997 ja siitä lähtien se on hauskuttanut minua. Kuitenkaan Parkerin ja Stonen käyttämä huumori ei sovi kaikille, koska siinä pilkataan niin vammaisia, ulkomaalaisia kuin uskontoja, eikä mikään ole pyhää. Mutta jos tarkasti katsoo huomaa myös niissä piilevän satiiri Yhdysvaltojen meininkiä vastaan, tosin tätä ei huomioida, vaan keskitytään kuuntelemaan törkyhuumoria.
Vuonna 1999 valmistunut South Park Isompi, pidempi & leikkaamaton on minun mielestäni yksi hauskempia komedioita mitä on tehty. Elokuva alkaa, kun South Parkiin on tullut uusi elokuva teattereihin, Terrancen & Philipin Tuliperseet. Ja tietenkin Cartmanin, Stanin, Kylen & Kennyn pitää nähdä sen. Elokuvan loputtua pojat huomaavat osaavansa uusia temppuja, kiroilemisen. Siitähän koulu ja perheet suuttuvat, ja syyksi kiroiluun katsotaan Kanadan tärkein rahantulo, Terrance & Philip. Lopulta syyttely johtaa sotaan, kun USA vangitsee Terrancen & Philipin. Ja samaan aikaan toisaalla, helvetissä, kaksi pirua suunnittelevat maailman valloitusta, Saatana & Saddam Hussein.
Isompi, pidempi & leikkaamaton on satiirinen komedia USA:n käytännöstä ja sensuurista. Elokuvassahan syytettiin toisia eikä otettu huomioon omia virheitä tai edes tarkkailtu mistä lasten kiroilu johtuu, syyksi otetaan automaattisesti muut, ja tässä tapauksessa Kanada. Samoin on mukana USA:n sensuuri, jonka mukaan ei saisi kiroilla, koska se pilaa nuorten ajattelumallin. Parhaiten tähän sopisi Kylen äidin, Sheila Broslofskin, sanonta: on oikein näyttää väkivaltaa elokuvissa, mutta kunhan siinä ei sanota tuhmia sanoja. Siinä olisi tiivistettynä USA:n elokuvasensuuri.
Mutta varmaakin harva alkaa miettimään millaisesta satiirista on kyse ja kuuntele rivouksia, haukkuja ja alapäähuumoria mieluummin. Mutta ei se haittaa, kun elokuva toimii näin muutenkin. Onhan kyseessä yksi hauskimmista elokuvista, joten voi heittää aivot narikkaan tai sitten tarkasti miettiä sanomaa. Kummassakin tapauksessa viihtyy varmasti.
South Park sarja on jo legenda, elokuva on taas jumala. Enää ei tarvitse kuin odottaa jatko-osaa.