Bändin historiikki ja onnellisten yhteensattumien summa aukeaa katsojalle.

19.12.2003 00:02

Arvioitu elokuva

Ohjaajat:
Alkuperäinen nimi:Nightwish - End of Innocence
Valmistusvuosi:2003
Pituus:200 min

Yleensä sitä on tottunut että musaDVD:llä on joku keikka ja sitten extroista löytää parhaassa tapauksessa erinäisiä haastatteluja, hörhöilyä sun muuta. Tässä homma on pyöräytetty toisin päin ja ihan onnistuneesti. Pläjäys sisältää 135 minuuttia pitkän dokumentin, joka on kuvattu bändin synnyinseudulla Kiteen syksyisissä maisemisessa. Tuomas Holopainen sekä bändin rumpali Jukka Nevalainen istuskelevat mökillä ja käyvät läpi bändin vaiheita aina syntyhetkestä lähtien. Bändin historiikki ja onnellisten yhteensattumien summa aukeaa katsojalle, mutta niin aukeaa myös biisintekijä Tuomas Holopaisenkin persoona siinä samalla jonkin verran.

Kontrastia mökkimeininkiin tulee mukavasti kun jutustelun lomaan tuodaan matkan varrella kertynyttä videomatskua keikoilta ja sitä riittää. Materiaalia ei kannata ottaa liian vakavasti. Kuten bändin jäsenet itsekin toteavat niin bändihommiin liittyy runsasta viinan kanssa lotraamista. Tuossa tulee myös esiin ihmisistä hölmöileviä sivupersoonia, joilla on itsellä hauskaa sillä hetkellä, mutta selvinpäin katsottuna hommaan alkaa vähän puutumaan yli kahden tunnin katselusessiossa. Tuo kuuluu kumminkin kuvioon. Mukaan mahtuu onneksi paljon muutakin kuin lotraamista, se on vain yksi hauskan pidon ja hyvän meiningin ilmentymä. Jotenkin tähän suomalaisten alkoholin käyttöön ja ääliöjuttuihin pystyy suhtautumaan paljon paremmin kuin vaikka jenkkibändien vastaaviin, esim. Toton lätyllä.

Triviatietouden täyttämän dokkarin lisäksi lätyltä löytyy livematskua kahdelta eri keikalta. Vaikka dokumenttiin meinasi hiukan pitkästyä loppupuolella niin extroista löytyvät livepätkät herättävät taas kiinnostuksen, tekeehän Holopainen aivan loistavia biisejä ja bändi soundaa (ja näyttääkin) erinomaiselta lavalla.

Puoli pointsia pois täysistä pisteistä, koska mielestäni dokkari olisi voinut olla vähän lyhyempi ja live-biisejä enemmän. Jos rokkihommista pitää niin pläjäys on todellakin katsomisen arvoinen, itse asiassa parasta näkemääni dokkaria aikoihin. Kiva kun jutustelut on suomeksi, englanniksi on tarjolla tekstitykset. Suomea voidaan tehdä tunnetuksi maailmalla muutenkin kuin uusilla kännykkämalleilla.

[B]DVD:n SISÄLTÖ:[/B]
[LI][B]End of innocence dokumentti[/B] (135 min)
[LI][B]Kuvagalleria[/B]
[LI][B]Musiikkivideot[/B]
End of All Hope, Over the Hills and Far Away
[LI][B]MTV Brazil haastattelu[/B]
[LI][B]4th of July in Norway Live[/B]
Sleeping sun, Wild Child, Beauty and the beast, She`s my sin, Slaying the dreamer
[LI][B]Summer Breeze Festival 2002[/B]
End of all hope, Dead to the world, 10th man down, Slaying the dreamer, Over the hills and far away, Sleeping sun

[B]BONUS CD:n BIISIT[/B]
End of all hope, Dead to the world, 10th man down, Slaying the dreamer, Over the hills and far away, Sleeping sun

Arvosteltu: 19.12.2003

Lisää luettavaa