Michael Jackson oli ehdolla rooliin, minkä lopulta nappasi Patrick Stewart

2.8.2020 23:44

Elokuva- ja tv-alan äänenkannattaja THR raportoi vastikään siitä, mitä X-Men-sarjakuvaelokuvien kulisseissa aikoinaan tapahtui. Menestysleffasarjan huippuvuosien ohjaaja, Bryan Singer, on sittemmin kerännyt ikävämpää mainetta, eikä THR:n mukaan kaikki sujunut Singerin kanssa mukavissa merkeissä myöskään X-Men-leffojen osalta. Elokuvasarjan tuottaja Lauren Shuler on nostanut esiin kuitenkin myös toisenlaisen anekdootin vuodelta 1999.

Shulerin mukaan pop-musiikin supertähti Michael Jackson oli eräänä kevätpäivänä ilmaantunut tuotantoyhtiö Foxin tiloihin tavatakseen Singerin ja kumppanit. Jackson halusi näytellä telepaattisia kykyjä omaavaa professori Xavieria – eli samaa hahmoa, jonka Patrick Stewart (kuvassa) lopulta otti omakseen aina vuoden 2017 Logan-leffaan asti. Shuler oli kysäissyt Jacksonilta, josko tämä tiesi professorin olevan vanhempi valkoihoinen mies.

– Siihen Michael totesi: ”Oi, toki. Voin käyttää meikkiä.”

Jackson oli esitellyt studion väelle myös näyttelijänkykyjään näyttämälle heille lyhytelokuvansa Ghosts. Shulerin mukaan studiolla ei missään vaiheessa harkittu Jacksonia tosissaan mutanttijoukon johtajaksi. Muusikon maine oli jo siinä vaiheessa kokenut kolauksen.

 

Lähde: THR

Kuva: 20th Century Fox/X-Men, 2000

Lisää luettavaa