Ongelmiin ajautunut leffateatterijätti julkaisi tiedotteen

Kuten aiemmin kerroimme, koronavirusepidemia on koetellut kovin myös suurta AMC-elokuvateatteriketjua. Euroopassa ketjuun kuuluu Odeon Cinemas Group, jonka osana Suomessa toimii Finnkino. Nyt AMC on julkaissut tiedotteen, jolla se pyrkii selventämään suunnitelmiaan.

Yhdysvalloissa esim. Georgian kuvernööri on jo lupaillut mahdollisuutta avata mm. elokuvateattereita jo ensi viikolla. AMC ei välttämättä tarjoukseen tartu. Yli 8000 valkokangasta jopa Yhdysvalloissa omistava yhtiö on ilmoittanut asettavansa asiakkaidensa ja kumppaniensa terveyden ja turvallisuuden tärkeysjärjestyksessä ylimmäksi. Toisaalta se seikka, että elokuvayhtiöt ovat siirtäneet isoja ensi-iltojaan, vaikuttaa myös AMC:n toimintaan:

- Voidaksemme avata ovet, tarvitsemme myös säännöllisen virran uusia huippuelokuvia, jotka saavat ihmiset todella innostumaan [ja] palaamaan takaisin teattereihin.

Ketjun tiedote mainitsee tällaisiksi huippuleffoiksi mm. Christopher Nolanin Tenetin ja Disneyn Mulanin. Niistä molempien maailmanensi-ilta on toistaiseksi heinäkuun puolivälin jälkeen.

AMC:n tiedote seuraa vain parin päivän viiveellä uutista, jonka mukaan yhtiölle on lähetetty Miamissa haaste oikeuteen maksamattomien saatavien takia. Oikeuden kautta saataviaan penää floridalaisen ostoskeskuksen omistajakunta, jolle AMC on jättänyt maksamatta epidemian aikana tilojensa vuokria (52 153,87 dollaria/kk).

Suomessa mm. Suomen Kuvalehti on kertonut puolestaan Finnkinon jättäneen maksamatta lipputuloja elokuvien oikeudenomistajille. Finnkinon salien avautuminen riippuu osaltaan siitä, minkälaisen asetuksen Suomen hallitus asiasta jatkossa antaa.


Lähteet: Variety, Collider, SK, HS

Kuva: Jim Henderson


R. Isoviita 25.04.2020 klo 21:48

Uusimmat uutiset

Lukuisten fanien unelmavävy muuttuu ihmissudeksi

Universal-klassikon uudella versiolla tähtikiinnitys.

R. Isoviita

Jason Bourne -aiheinen sarja päättyi – mitä seuraavaksi?

Leffasarjan tuottaja vihjailee tulevasta.

R. Isoviita

Näytä lisää uutisia...