Leffojen vaatesuunnittelijoilta omaperäinen ele virustaisteluun

22.3.2020 22:46

Oscar-seremonioissa usein vähemmälle arvostukselle jääneen ammattiryhmän edustajat, vaatesuunnittelijat ja puvustajat, ovat alkaneet miettiä, miten erityisesti he voisivat ehkäistä koronaviruksen (COVID-19) leviämistä. Jokaista ihmistä on kehotettu pesemään käsiään hyvin vedellä ja saippualla eri tilanteissa ja välttämään läheistä kontaktia yli 70-vuotiaiden ja muuten virukselle alttiimpien henkilöiden kanssa. Hollywoodin vaatesuunnittelijat haluavat kuitenkin tehdä myös tätä enemmän.

Samalla kun moni TV- sekä elokuvatuotanto on seisahtunut karanteenien vuoksi, epidemian laantumisen odottaminen voi tehdä ajan pitkäksi. Pukusuunnittelijoiden killan johto onkin ilmaissut toiveensa päästä auttamaan terveydenhuoltosektoria omalla työpanoksellaan. Terveydenhuollossa on pulaa hengityssuojaimista, joten kilta on ehdottanut, että sen jäsenistö voisi ommella suojaimia hoitajille ja lääkäreille – hyvää työhygieniaa unohtamatta.

Puvuntekijöiden lisäksi tempaukseen on houkuteltu mukaan myös elokuvaleikkaajien killan jäseniä. Ompelu-urakka on tarkoitus toteuttaa hyväntekeväisyysmielessä.

 

Lähde: THR

Kuva: U.S. Army photograph

Lisää luettavaa