Piditkö Cats-leffan hahmoja tökerön näköisinä? Lopputulos olisi voinut olla vielä kamalampi

Vaikka Cats-musikaalin viime vuotinen leffaversiointi mätkähti lippukassoilla kaikkea muuta kuin neljälle jalalleen, osa yleisöstä on silti ollut kiinnostunut hankkimaan elokuvan omaan leffakirjastoonsa. Eilen Yhdysvalloissa myös bluray- ja DVD-markkinoille saapuneen Catsin kylkiäiseksi on pakattu elokuvan tekemistä valottavaa dokumenttimateriaalia.

CGI:n avulla kissoiksi maskeerattujen starojen (mm. Judi Dench, Taylor Swift, Rebel Wilson ja Jennifer Hudson) täyttämä musikaalielokuva tuli ensi-iltaan kompastellen: jo sen ensimmäinen traileri sai katsojakunnan tuntemaan puistatuksia digitaalisten tehosteidensa ansiosta. Tehosteiden korjaaminen vei lopulta niin pitkään, että viimeiset niistä valmistuivat vasta ensimmäisten näytäntöjen jälkeen. Näin ollen ei olekaan erikoista, että Cats menestyi tämän vuoden The Razzies -kisassa, mutta ei Oscar-juhlissa: sille annettiin maailman huonoimpien leffojen tunnuspalkintoja peräti kuusi, mukaan lukien surkein elokuva, huonoin käsikirjoitus ja kehnoin ohjaus.

Leffan visuaalinen ilme olisi voinut olla myös nykyistä omituisempi. Tästä antaa vihiä erään katsojan elokuvan oheismateriaaleista nappaama otos, jossa nähdään konseptitaidetta Catsin suunnitteluvaiheesta. Jos viimeistellyn Catsin kissaihmiset puistattivat, tämä Twitterissä jaettu kuvankaappaus leffan suunnitteluvaiheen kissankuvatuksesta voi olla jopa veret seisauttava kokemus (kts. linkki).


Lähteet: CinemaBlend, Twitter, Vulture, Deadline, Collider

Kuva: Universal/Cats, 2019


R. Isoviita 18.03.2020 klo 12:03

Uusimmat uutiset

Marvel-ohjaaja valaa uskoa faneihin viivästysten keskellä

Useat elokuvat ovat saaneet uuden ensi-iltapäivän pandemian takia.

R. Isoviita

Odotitko Indiana Jonesin paluuta tai The New Mutantsia? Disney päivitti julkaisukalenteriaan

Hattu pysyy telineessä, mutantit kätköissään.

R. Isoviita

Amerikkalaisstudio tarjoaa leffafriikeille erityisnäytöksiä verkossa

Focus Features aloittaa maanantaispesiaalit.

R. Isoviita

Näytä lisää uutisia...