Elokuvakoulun johtajalle lähtöpassit pyllistysjupakan johdosta

9.3.2020 23:11

Berliinissä sijaitsevan Deutsche Film- und Fernsehakademien eli DFFB:n johtaja on vapautettu tehtävistään. Vuodesta 1966 asti toimineen elokuvakoulun viimeisin johtaja, vuodesta 2016 virassaan toiminut lontoolaislähtöinen Ben Gibson, joutui epäsuosioon helmikuussa, kun hänen kerrottiin vetäneen housut nilkkoihinsa ja pyllistäneen eräälle oppilaalle.

Pyllistysepisodi tapahtui useiden silminnäkijöiden edessä sanaharkan päätteeksi. Der Tagesspiegelin mukaan Gibson oli ajautunut kiistaan naispuolisen oppilaansa kanssa, kun tämä oli alkanut kritisoida Gibsonin johtamistapaa. Gibson pyysi takalistonsa esittelyä anteeksi. DFFB:n johtokunta katsoi kuitenkin aiheelliseksi vapauttaa Gibson kokonaan tehtävistään.

Ennen pestiään DFFB:n johdossa Gibson toimi mm. Britannian elokuvainstituutissa (BFI) tuotantojohtajana. Gibsonin tapaus ei ole ensimmäinen erikoisuus DFFB:n historiassa: jo vuonna 1967 kaikkiaan 18 koulun oppilasta erotettiin ilman erillistä ilmoitusta levottomuuksien takia. Pian tämän jälkeen myös koulun tuolloinen johtaja erosi.

DFFB:ssä ovat vuosien varrella opiskelleet mm. Wolfgang Becker (Goodbye Lenin!), Das Boot -ohjaaja Wolfgang Petersen ja Hannu Salonen, joka on luotsannut niin Tatort-rikossarjaa kuin leffan Vares – Sheriffi.

 

Lähteet: ScreenDaily, Der Tagesspiegel, DFFB

Kuva: Nicole Haufe/DFFB

Lisää luettavaa