Natalie Portmanin uutuusleffassa muitakin kovia nimiä

28.8.2018 23:25

Natalie Portman tähdittää ensi kuussa Venetsian elokuvajuhlilla ensiesityksensä saavaa musiikkidraamaa Vox Lux. Leffan on käsikirjoittanut ja ohjannut paremmin niin ikään näyttelijänä tunnettu Brady Corbet (mm. Funny Games, Olive Kitteridge), joka pari vuotta sitten voitti samoilla festivaaleilla parhaan ohjaajan ja elokuvan palkinnot esikoispitkällään. Vox Lux -leffasta julkaistiin nyt lyhyt mainospätkä, jossa kuullaan myös maistiaisia elokuvan musiikkitarjonnasta.

Musiikinharrastajille Vox Lux tarjoaa mielenkiintoisen yllätyksen. Leffan laulut nimittäin ovat Chandelier-hitistään tunnetun australialaisartisti Sian käsialaa. Sia ei kuitenkaan ole yksin vastuussa elokuvan sävelmaailmasta, vaan Vox Luxin varsinaisen musiikkiraidan on luonut herra nimeltä Scott Walker. Walker on jo 1960-luvulla populaarimusiikissa vaikuttanut amerikkalainen laulaja ja lauluntekijä, joka ei vuosien saatossa ole kaihtanut astua myöskään kokeellisen musiikin puolelle.

Vox Luxin teaser härnää katsojaa seuraamaan Portmanin näyttelemää, tragedian jälkeen comebackia tekevää pop-tähteä konserttilavalle. Portmanin lisäksi elokuvassa näyttelevät Jude Law (Sherlock Holmes) ja Jennifer Ehle (Ylpeys ja ennakkoluulo). Elokuvan tarkka Suomen ensi-ilta ei ole vielä tiedossa, mutta todennäköisesti se koittaa vasta festivaaliesitysten jälkeen, eli ensi vuonna.

Lähteet: Vanity Fair, The Guardian

Kuva: Andrew Lauren Productions/Bold Films/ Vox Lux, 2018

Lisää luettavaa