Muhkea korvaus potkuista

Mm. Mel Gibsonin kehutun sotadraaman Hacksaw Ridge - aseeton sotilas ja tuoreen Tom Cruise -raina American Maden taustalla vaikuttanut kiinalainen Kylin Pictures sai viime vuonna haasteen näyttelijäkonkari Kevin Costnerilta. Tanssii susien kanssa-, Lahjomattomat- ja Man of Steel -elokuvista tuttu, Oscar-palkittu tähti oli sopinut tuottavansa Shanghai Sojourners -nimisen historiallisen draamaelokuvan yhteistyössä Kylin Picturesin kanssa. Costnerille ja hänen yhteistyökumppanilleen näytettiin kuitenkin ovea vain parin kuukauden jälkeen.

Myös ohjaajana kunnostautunut näyttelijätähti oli ehtinyt potkuihinsa mennessä työstää Shanghai Sojournersin käsikirjoitusluonnosta yli sata sivua. Tämän lisäksi hänen nimeään oli käytetty näkyvästi rahoittajien houkuttelemiseen elokuvaprojektiin sen ollessa esillä Shanghain kansainvälisillä elokuvajuhlilla. Kyseinen tapahtuma on järjestetty jo 20 kertaa ja se on yksi merkittävimmistä elokuvaväkeä ympäri maailmaa Aasian alueelle houkuttelevista festivaaleista.

Toisen maailmansodan aikaiseen Kiinaan sijoittuva romanttinen tarina on edelleen Kylin Picturesin tuotantolistalla ensi vuodeksi. Costner sai äkillisistä potkuistaan yhteistyökumppaneineen liki neljän miljoonan dollarin korvauksen, josta Costnerin osuudeksi arvioitiin aiempien tietojen perusteella n. 2,85 miljoonaa dollaria. Riita päättyi molempia osapuolia tyydyttäneeseen sopimukseen, mutta sopimuksen tarkempia ehtoja ei paljastettu.


Lähteet: Variety, Deadline, THR, Kylin Pictures International

Kuva: Georges Biard

R. Isoviita 30.09.2017 klo 18:24

Uusimmat uutiset

Muistatko vuoden 2003 Hulk-tähden? Kehittelee elämäkertaelokuvaa

Eric Bana aikoo toimia kameran molemmin puolin.

R. Isoviita

Netflix laajentaa listauksiaan

Kuumat nimekkeet paremmin esille.

R. Isoviita

Ohjaaja oikoo käsityksiä seuraavasta Apinoiden planeetta -leffasta

Pierre Boullen luomat hahmot palaavat valkokankaille jälleen.

R. Isoviita

Roger Mooren ikoniseksi tekemän Pyhimyksen uusi versio sai ohjaajan

Leffa on ollut suunnitteilla jo vuosia.

R. Isoviita

Näytä lisää uutisia...