Anthony Hopkins ja Jodie Foster muistelivat Uhrilampaat-ohjaajaa

Ohjaaja Jonathan Demme (kuvassa), joka muistetaan parhaiten elokuvista Uhrilampaat ja Philadelphia, kuoli eilen kotonaan Manhattanilla. 73-vuotias Demme sairasti syöpää. Siitä huolimatta hän työskenteli aktiivisesti vielä pitkään, ohjaten viimeiseksi työkseen rikossarja Shots Firedin jakson, joka lähetettiin Yhdysvalloissa tuoreeltaan hänen kuolinpäivänään.

Demmelle vuonna 1992 parhaan ohjauksen Oscarin tuoneen Uhrilampaat-elokuvan tähdet, Anthony Hopkins ja Jodie Foster, muistelivat edesmennyttä ohjaajaa BBC:lle. Molemmille näyttelijöille Uhrilampaat merkitsi merkittävää käännettä kansainvälisellä uralla: Hopkinsille elokuva toi hänen toistaiseksi ainoan Oscar-palkintonsa, Fosterille hänen uransa toisen Oscarin sekä Golde Globe -palkinnon.

- Jonathan oli yhtä outo kuin tekemänsä komediat ja yhtä syvällinen kuin ohjaamansa draamat, Foster kuvailee ja lisää Demmen olleen itselleen sekä mentori että ystävä.

Hopkins liikkuu omassa lausunnossaan samoilla linjoilla:

- Hän oli yksi parhaista, ja todella mukava kaveri, jolla oli niin hieno henki. Jokainen päivä hänen kanssaan oli mitä parhain.

Myös joukko muita Demmen tunteneita näyttelijöitä Meryl Streepistä Tom Hanksiin on muistanut edesmennyttä lämpimin sanoin niin sosiaalisessa mediassa kuin tiedotteissaan.


Lähteet: BBC, Deadline, Twitter

Kuva: John Stephen Dwyer

R. Isoviita 27.04.2017 klo 14:22

Uusimmat uutiset