Jos kuvittelit näitä leffoja flopeiksi, lipputulot kertovat muuta


Vaikka leffan pääosaan saataisiin itse Robert De Niro tai sitä myytäisiin aiemman menestysleffan mainetta hyväksi käyttämällä, elokuvan tasosta nämä seikat eivät välttämättä paljoa kerro. Toisinaan voi jopa käydä niin, että lopputulos on monen mielestä lähempänä silkkaa kuraa kuin millään tavalla nautinnollista katseluelämystä. Kuten viihdesivusto CinemaBlend on huomioinut, kuluneen vuoden uutuuselokuvien joukossa on kuitenkin muutama yllätysmenestyjä.

  • Robert De Niron ja Zac Efronin tähdittämä Dirty Grandpa on Borat- ja Diktaattori-komedioiden tuottaja Dan Mazerin ohjaama leffa, jossa De Niro esittää tuhmaa ja nuoruuttaan takaisin haikailevaa isoisää. Suomessa leffateatterilevityksen kokolailla sivuuttanut huumoripläjäys on saanut Leffatykin käyttäjiltä pisteitä 3/5, IMDB:ssä 6,0/10 ja arvostelusivusto Rotten Tomatoesin mittarilla pahalta löyhkäävän 11%/100% tuomion. Tästä huolimatta elokuvan lasketaan päässeen hienosti plussan puolelle, sillä sen myyntivoitot olivat 82,5 milj. dollaria (budjetti 11,5 milj. dollaria).
  • Eräs toinenkin vähemmän pidetty komedia pärjäsi lippuluukuilla yllättävän hyvin: peräti 159 milj. dollaria voittoa tahkosi 20 milj. dollarin budjetilla tehty "naisten Kauhea kankkunen", Bad Moms. Tätä voisi olla vaikea arvata arvostelujen perusteella, sillä Mila Kunisin ja kumppaneiden juhlintaa on arvostettu Leffatykin käyttäjien keskuudessa pisteillä 2,6/10, IMDB:ssä pojoilla 6,3/10 ja Rotten Tomatoesin puolella luvuin 60%/100%.
  • Fantasiagenren ja pelielokuvien edustajista 160 miljoonaa dollaria maksanut Warcraft: The Beginning ei sekään saanut kovin kaksista palautetta niin kriitikoilta kuin yleisöltä, vaikka ohjaaja Duncan Jones tiimeineen kulutti hyvän aikaa sen hahmojen elävöittämiseen nykytekniikan avulla. Leffatykissä 2,8/5, IMDB:ssä 7,0/10 pistettä ja Rotten Tomatoesissa tuoksahtavan 28%/100% tuomion saanut raina on kerännyt arvioilta 273 milj. dollaria voittoa, mikä lämmittänee ainakin sen tuottajien mieltä.
  • Vastaavanlaisia hyviä menestyjiä löytyy runsaasti myös kauhugenren piiristä. Esim. Ouija: Origin of Evil vaikuttaa menestyksessään yhtä yllättävältä kuin leffan esittelemät synkät voimat: 72 milj. dollarin verran plussan puolelle päätynyt 9 milj. dollarin elokuva on saanut Leffatykissä vain 2,5/5 pistettä. IMDB:ssä pisteitä on kertynyt 6,2/10, mutta toisaalta Rotten Tomatoesissa säikyttelypätkä on saanut huikaisevan positiivisen arvion 82%/100%.
  • Toista kauhufranchisea jatkanut Blair Witch on jäänyt esim. Leffatykissä franchisensa aloittajaelokuvaa heikommille pisteille (2,6/5) ja IMDB:ssäkin sen kannatus on himmeä 5,2/10. Rotten Tomatoesin asteikolla Blair Witchin saama 35%100% on niin ikään kehno, mutta voittoa elokuvan kassaan ropisi silti 40 milj. dollarin edestä (budjetti 5 milj. dollaria).


Lähteet: CinemaBlend, Rotten Tomatoes, IMDB

Kuva: Bad Moms/SF Film

R. Isoviita 27.12.2016 klo 12:56

Uusimmat uutiset