Lumikki ja metsästäjä -leffasarjaan lisää naisia

Mukavasti menestynyt Lumikki ja metsästäjä saa jatkoa vuonna 2016. Oikeastaan jatko-osan sijasta työn alla on nyt aikaan ennen Lumikin ja metsästäjän tapahtumia sijoittuva raina, sillä Lumikkia esittänyt Kristen Stewart ja häntä ensimmäisessä leffassa ohjannut Rupert Sanders jättivät nämä kuviot yksityiselämänsä skandaalin takia. Uusimpien tietojen mukaan elokuvan roolituksessa on tapahtunut muitakin muutoksia.

Ensimmäisessä elokuvassa Lumikin kääpiöystäviä näytteli nimekäs luonnenäyttelijöiden ryhmä Ian McShanesta (Deadwood) Bob Hoskinsiin (Kuka viritti ansan, Roger Rabbit?). Viime vuoden huhtikuussa kuollut Hoskins ei luonnollisesti voi olla uudessa rainassa osallisena, eikä moni muukaan aiemmasta joukosta tule palaamaan rooleihinsa. Niinpä The Huntsman -nimellä liikkuvan leffan kääpiöremmiin on palkattu ainakin yksi uusi mies ja kaksi naista - Rob Brydon (Gavin & Stacey), Alexandra Roach (Rautarouva) ja Sheridan Smith (Hysteria), joiden tunnettuus on ainakin vielä Iso-Britannian ulkopuolella vähäisempi.

Tämän klassikkosadun uudelleentulkinnoissa ei yleensä ole nähty naispuolisia kääpiöitä, ja yksi suurimmista irtiotoista onkin näin ollen ollut kauhufantasian puolelle luiskahtaneessa tulkinnassa Lumikki mustassa metsässä. Siinä seitsemää metsän sankaria esitti normaalikasvuisten näyttelijöiden joukko ilman trikkejä. Naispuolisten kääpiöiden esiinmarssi tapahtuu samaan aikaan kun Haamujengi-leffasarjaan tehdään jatkoa naisnäyttelijöin ja mm. Oscar-voittaja Patricia Arquette on kritisoinut naisten asemaa elokuvateollisuudessa. Se jää nähtäväksi, onko kyse vain trendistä, vai pitempiaikaisesta kehityksen suunnasta.

The Huntsmanin pääosissa nähdään Lumikista ja metsästäjästä tutut Charlize Theron (kuvassa) ikuista kauneuttaan vaalivana Ravennana ja Chris Hemsworth itse metsästäjänä. Leffan ohjaa aiemman rainan visuaalisista tehosteista vastannut Cedric Nicolas-Troyan.


Kuva: Paramount

Lähteet: THR, SlashFilm

R. Isoviita 19.03.2015 klo 08:57

Uusimmat uutiset

Ohjaaja oikoo käsityksiä seuraavasta Apinoiden planeetta -leffasta

Pierre Boullen luomat hahmot palaavat valkokankaille jälleen.

R. Isoviita

Roger Mooren ikoniseksi tekemän Pyhimyksen uusi versio sai ohjaajan

Leffa on ollut suunnitteilla jo vuosia.

R. Isoviita

Mitä on luvassa vakoojaleffojen ystäville?

Nolania unohtamatta.

R. Isoviita

Näytä lisää uutisia...