Vuoden huonoimpien palkinnoille tarjolla Pohjois-Koreankin inhokki


35. vuotuinen Razzie eli Golden Raspberry -kisa pyörii parhaillaan kuumana. Tämän viikon lauantaihin asti käynnissä olevan äänestyksen tulosten perusteella valitaan taas akanat jyvistä, eli vuoden 2014 huonoimmat elokuvat ja niiden tekijät. Äänestyslistalle on päässyt myös komedia, jonka väitetään olevan yhtenä syynä Pohjois-Korean ja Yhdysvaltojen viilenneisiin suhteisiin.

James Francon ja Seth Rogenin tähdittämä Kim Jong-unin salamurhauskomedia The Interview (kuvassa) komeilee samalla listalla Renny Harlinin The Legend of Herculesin ja Cameron Diaz -komedia Sex Tape - kadonneen videon metsästyksen kanssa. Yhdysvaltalaistutkijoiden mukaan Pohjois-Koreasta Sony Picturesiin tehdyn laajamittaisen kyberhyökkäyksen ja terroristi-iskuilla uhkailua aiheuttanut The Interview oli jäädä ensi-illatta, mutta Sony Pictures päästi elokuvan lopulta levitykseen internetin välityksellä ja rajoitetusti elokuvateattereihin. Osa amerikkalaiskatsojista on pitänyt The Interviewin katsomista isänmaallisena tekona, mutta paikka Razzies-kilpailussa kertoo leffasta myös muuta.

The Interviewin on lisäksi mukana huonoimpien näyttelijöiden kategoriassa pääosakaksikkonsa voimin. Heidän kanssaan mätiä tomaatteja väistelevät mm. Adam Sandler (Lomapainajainen) ja Nicolas Cage (Left Behind), naisten kategoriassa surkeimmaksi ovat ehdolla puolestaan Drew Barrymore (Lomapainajainen), Cameron Diaz ja Kaameat pomot 2:n osalta Jennifer Aniston. Huonoimman ohjaajan palkinto on tällä kierroksella tarjolla mm. teini-ikäisten mutanttininjakilpikonnien uusinta seikkailua luotsanneelle Jonathan Liebesmanille, koomikko-käsikirjoittaja Seth MacFarlanelle (Miljoona tapaa kuolla lännessä), toimintamaakari Michael Baylle (Transformers - Tuhon aikakausi), Black Swanista Oscar-ehdokkaana olleelle Darren Aronofskylle (Noah) ja valitettavasti myös Renny Harlinille. Tarkemman listan ehdokkaista voit tarkistaa täältä.


Lähteet: Variety, Goldderby.com

Kuva: Sony Pictures

R. Isoviita 05.01.2015 klo 08:49

Uusimmat uutiset

Viruspelko sulkee leffateattereita ja huvipuistoja

Suomessa vastaaviin toimiin ei ole vielä ryhdytty.

R. Isoviita

Muistatko vuoden 2003 Hulk-tähden? Kehittelee elämäkertaelokuvaa

Eric Bana aikoo toimia kameran molemmin puolin.

R. Isoviita

Netflix laajentaa listauksiaan

Kuumat nimekkeet paremmin esille.

R. Isoviita

Näytä lisää uutisia...