Monen sivuosan mies menehtyi 71-vuotiaana

Pitkän uran niin elokuvissa, teatterissa kuin TV:ssäkin tehnyt näyttelijä Edward Herrmann menehtyi eilen New Yorkissa. Yhdysvalloissa vuonna 1943 syntynyt Herrmann oli kysytty historiallisten hahmojen näyttelijä, mutta hänet nähtiin lisäksi niin lakitupadraama Good Wifessä kuin ihmisuhdedraama Gilmoren tytöissä, jossa hänen roolinsa oli sarjan päähenkilön isä, Richard Gilmore. Herrmannin kasvoista ja olemuksesta huokui tietynlainen arvokkuus, mistä syystä hän sopi isähahmoiksi, papeiksi ja tuomarirooleihinkin.

Näyttelijä nähtiin urallaan myös sivuroolissa osittain Suomessa kuvatussa kommunistien valtaannoususta kertoneessa historiadraama Punaisissa. Pari vuotta sen jälkeen, 1985, hän oli mukana Woody Allenin komediassa Kairon purppuraruusu, jossa elokuvasankari hyppää valkokankaalta todellisuuteen. Herrmannin laajaa skaalaa kuvaa, että hänen filmografiaansa mahtui myös rooli vampyyriraina The Lost Boysin pahiksena.

Vuonna 1999 Herrmann palkittiin työstään Emmyllä lakidraamoistaan tunnetun David E. Kelleyn Oikeudessa ja kohtuudessa. Herrmann työskenteli aktiivisesti vielä viime vuonna, ollen mukana elokuvassa The Town That Dreaded Sundown ja vielä julkaisemattomassa urheiludraamassa Coach of the Year. Hän menehtyi TMZ-sivuston mukaan aivokasvaimeen.


Kuva: Huntington Theatre Company

Lähteet: TMZ, Huffington Post, Variety

R. Isoviita 01.01.2015 klo 11:40

Uusimmat uutiset

Brad Pitt uumoili häipyvänsä kameran edestä, mutta…

Iso periodidraama lautasella.

R. Isoviita

Vihdoinkin: Neil Gaimanin Sandman saa näytellyn version

Tuotanto etenee positiivisissa merkeissä.

R. Isoviita

Dyynille puuhataan jo jatkoa – ensimmäinen osa ei ole vielä lähelläkään ensi-iltaa

Denis Villeneuve työstää elokuvasarjan aloitusosaa.

R. Isoviita

Näytä lisää uutisia...