Kevennys-mix: Avatar-sauruksia, sanatilastoja, Frendit-ravintola ja kova panda


Avatar-elokuvan ohjaaja James Cameron on saanut tieteisprojektilleen poikkeuksellista mainosta, sillä Kiinasta on löydetty ko. leffan lentoliskoja muistuttavia fossiileja. Paleontologi Xiaolin Wang toteaa tuoreessa Reutersin haastattelussa, että erityisesti näiden pterosaurusten päässä on ollut yhdennäköisyyttä Avatar-leffan sinertäviin ikran-liskoihin. N. 120 miljoonaa vuotta sitten eläneet liskot onkin nyt tiedemiesten toimesta nimetty leffan kunniaksi Ikrandraco avatareiksi.

Lue koko juttu Reutersin sivulta (eng.)


Montako kertaa Billy Wilderin elokuvissa sanottiin sana "kiss" tai montestiko Woody Allen on vuosien varrella käyttänyt elokuvissaan sanaa "intercourse"? Mm. näihin kysymyksiin vastaa professori Benjamin Schmidtin Bookworm-työkalua hyödyntävä sananetsijä. Schmidtin sananetsijä tuntee n. 100 000 elokuvan ja tv-sarjan käsikirjoitukset, joista verkossa toimivan ohjelman voi pyytää etsimään tiettyä sanaa ja piirtämään sen esiintymistiheyttä vuosikymmenittäin kuvaavan käyrän. Työkalusta kertoi alkujaan The Guardian.

Bookworm: Movies (eng.)


1990-luvun sitcomien aateliin luettava Frendit viettää 20-vuotisjuhliaan. Sen kunniaksi komediasarjan Central Perk -kahvilan näköinen Frendit-museokahvila on nyt luotu osoitteeseen 199 Lafayette St., New York. Paikalla on odotetusti Frendit-sälää hahmojen asuista alkaen ja kahvilan avajaishulinoissa on jo nähty myös alkuperäisen Central Perkin työntekijä Guntheria näytellyt James Michael Tyler.

Lue koko juttu THR:n sivulta (eng.)


Haluatko nähdä kovaotteisen pandan? Yleensä leppoisana bambunpurijana esitetetty karhu muuttuu australialaistekijöiden käsittelyssä tiukkaa selviytymiskamppailua käyväksi mutantiksi elokuvassa Wastelander Panda: Exile. Pari vuotta sitten tv-sarjassa ensi kertaa nähty Isaac-panda (kuvassa kumppaneineen) tekee elokuvadebyyttinsä Australian valkokankailla tällä viikolla. Leffan DVD-levitystä on lupailtu tämän vuoden lopulle, mutta innokkaimpien kannattaa tarkistaa ennen tilausta, että levyn aluekoodi on joko 0, "all" tai 2, jolloin se toimii myös paikallisissa DVD-soittimissa.

Wastelander Panda -kotisivu (eng.)Kuva: Epic Films

R. Isoviita 18.09.2014 klo 17:53

Uusimmat uutiset

Arvaatko, kuka Downton Abbey -tähti harkitsi paluutaan pisimpään?

Elokuva jatkaa sarjan vaiheita syyskuussa.

R. Isoviita

Tommy Lee Jones luimistelee seuraavaksi salaliittoteoreetikkona

Leffaan tulossa liuta muitakin tuttuja näyttelijöitä.

R. Isoviita

Guillermo del Toron kolmas Hellboy – nähdäänkö sitä missään muodossa ikinä?

Tämän vuoden leffasta vastasivat toiset tekijät.

R. Isoviita

Disneyllä suunnitteilla myös Bambin uusi versio

Mm. Viidakkokirjan ja Leijonakuninkaan vanavedessä.

R. Isoviita

Näytä lisää uutisia...