Hurrikaani teki hallaa myös viihdeteollisuudelle

Yhdysvaltain itärannikolle tämän viikon alussa iskenyt Sandy-myrsky sulki kauppojen lisäksi elokuvateattereita, hyydytti kuvauksia, rikkoi lavasteita ja ajoi väkeä evakkoon. Mm. Black Swan -ohjaaja Darren Aronofskyn raamatullinen Noah-elokuva koki LA Timesin mukaan takaiskun, kun tulvavedet ja raju tuuli estivät suunnitellut kuvaukset ja vahingoittivat n. 137-metristä arkkirakennelmaa. Aronofskyn Noahia, jossa näyttelevät mm. Russell Crowe (Gladiaattori) ja Emma Watson (Harry Potter -elokuvat), on kuvattu New Yorkin Oyster Bayssa.

Alueella tehdyistä TV-sarjoista tilapäiselle katkolle joutuivat myös Suomessa esitetyt komediasarja 30 Rock, poliisisarja Blue Bloods ja teinidraama Gossip Girl (lähde: E!). Kaikkia hirmumyrsky ei kuitenkaan lamaannuttanut täydellisesti - esimerkiksi talk show -isännät David Letterman ja Jimmy Fallon (joista ensin mainitun show'ta lähettää Suomessa MTV3 MAX) taltioivat tiimeineen ohjelmansa säästä ja live-yleisön puuttumisesta huolimatta. Manhattanilla, Ed Sullivan Theaterissa kuvatussa Lettermanin ohjelmassa vieraili näyttelijä Denzel Washington, joka saapui paikalle sadevaatteissa mutta myräkän ollessa alueella vaisuimmillaan.

Sandyn vaikutukset näkyvät selvästi viihdeteollisuudessakin, sillä The Hollywood Reporterin mukaan New York kuuluu maan vaikuttavimpiin elokuvamarkkina-alueisiin n. 10% osuudellaan niistä. Kaikissa teattereissa ei edelleenkään ole sääilmiön jäljiltä sähköjä, ja Huffington Post huomioi tikettitulojen pudonneen maanantaina melkein 40% siitä, mitä se oli vuosi sitten. Ilmassa on myös ollut spekulaatioita Ang Leen hypetetyn Pin elämän mainosten takaisinvedosta Amerikassa, koska elokuvan tapahtumat käynnistyvät myrskyn aiheuttamasta haaksirikosta ja toisaalta Sandy vei hengen ainakin yli 50 ihmiseltä (lähde: CNN). 20th Century Fox ei kuitenkaan ole keskeyttämässä kamppanjointia virallisen ilmoituksensa mukaan.


Kuva: The Brikes

Z.E 01.11.2012 klo 22:06

Uusimmat uutiset

Eddie Redmayne kertoi Fantastic Beasts -leffasarjan tilanteesta

Näyttelijältä lipsahti pieni tiedonmuru.

R. Isoviita

Viides Indiana Jones -leffa etenee

...vähä vähältä.

R. Isoviita

Kiefer Sutherland uuteen Takaa-ajettuun

Leffan sijasta vuorossa jälleen sarja.

R. Isoviita

Monesti palkittu huippukuvaaja haluaisi muutoksen leffantekoon

Roger Deakins harmittelee nykytapaa.

R. Isoviita

Näytä lisää uutisia...