Rakastettu romanssi sai salaillun jatko-osan

Richard Linklaterin (School of Rock) ohjaama Rakkautta ennen aamua (1995) seurasi toisensa tapaavan miehen ja naisen (Ethan Hawke ja Julie Delpy) polkuja Wienissä. Niin kriitikot kuin yleisötkin ihastuttanut romanttinen draama sai hieman yllättäen jatkoa leffalla Rakkautta ennen auringonnousua (2004), jossa pari kohtasi uudestaan Pariisissa. Myös sarjan toinen osa sai positiivisen vastaanoton, ja se huomioitiin muun muassa parhaan Oscarin käsikirjoitusehdokkuudella.

Viikko sitten alkoi liikkua löyhiä huhuja siitä, että trio valmistelisi kolmatta osaa, joka sijoittuisi vanhalla kaavalla Kreikkaan. Huhuihin vastannut Hawke väitti työn olevan vasta ideointivaiheessa, mutta tämä on nyt paljastunut suoraviivaiseksi palturiksi. Elokuvan Before Midnight (Rakkautta ennen keskiyötä, kenties?) kuvaukset ovat nimittäin jo valmistuneet, minkä kunniaksi leffasta julkaistiin myös ensimmäinen kuva (ohessa).

Saavutus on paitsi aidosti yllättävä, myös hatunnoston arvoinen, sillä korkean profiilin elokuvantekijöille on lähes mahdotonta tehdä elokuvaa ilman, että tuotannon lähitienoo täytyy tietoja Internettiin vuotavista uteliaista silmäpareista.

Ilkka Hemmilä 06.09.2012 klo 09:01

Uusimmat uutiset

Netflixin kohuleffa – saiko se käyttäjät eroamaan palvelusta?

Suoratoistojätin nappaama ranskalaiselokuva nostatti kommenttimyrskyn.

R. Isoviita

Ohjaaja Ron Howard halutaan pois huippudraaman puikoista – syy ei välttämättä yllätä

Disneyn uutta Mulania on kritisoitu samasta asiasta.

R. Isoviita

Netflix: Elävä legenda palaa elokuvarooliin kymmenen vuoden tauon jälkeen

Sophia Loren on hurmannut leffayleisöjä 1950-luvulta saakka.

R. Isoviita

Englannin kuningatar poisti elokuvatuottaja Harvey Weinsteinin arvonimen

Weinstein saattaa istua vankeudessa loppuikänsä.

R. Isoviita

Näytä lisää uutisia...