Valtavat tappiot kokenut elokuvayhtiö tarttui Draculaan

18.2.2024 08:48
Pathé Films/ Valerian and the City of a Thousand Planets, 2017

Ohjaaja, käsikirjoittaja ja tuottaja Luc Besson oli isosti otsikoissa viimeksi vuoden 2017 tieteisseikkailunsa Valerian and the City of a Thousand Planets tiimoilta. Elokuvayhtiö EuropaCorpin tuottama huippukallis leffa floppasi lippuluukuilla ja yhtiön kaatuminen vaikutti olevan lähellä. Myös EuropaCorpin hallituksen puheenjohtajana toimiva Besson ei ole hiljentänyt tahtiaan. Seuraavaksi Besson puuhaa valkokankaille uutta tulkintaa Draculasta.

Vaikka ranskalaiseen suosikkisarjakuvaan pohjautuneen Valerian-elokuvan jälkeen EuropaCorpilla oli velkaa jopa n. 236 milj. euroa vuonna 2018 ja firman vuosi 2019 alkoi apeissa tunnelmissa, vielä tänäänkin EuropaCorp on silti yhä olemassa. Yhtiön seuraaviin satsauksiin kuuluu Bessonin luotsaama versiointi Bram Stokerin Draculasta. Bessonin ns. paluuelokuvaksi luonnehditun rainan lupaillaan tuovan lisää syvyyttä prinssi Vladimirista vampyyri Draculaksi muuttuneen miehen traagiseen taustatarinaan.

Leffan Draculaa näyttelee mm. Get Out -kauhuleffasta tuttu Caleb Landry Jones. Edellisen kerran Besson teki yhteistyötä Landry Jonesin kanssa elokuvassa DogMan. Hänen ohellaan Bessonin vampyyritarinassa nähdään Christoph Waltz (Kunniattomat paskiaiset), jonka roolihahmon nimeä ei ole vielä paljastettu. Waltz on kiinnitetty myös toisen ikonisen kauhuhahmon uuteen elokuvaan, Netflixille ohjaaja Guillermo del Torolta valmistuvaan Frankensteiniin.

 

Lähteet: ScreenDaily, The Wrap, Variety, Deadline, Collider

Toim. R. Isoviita

Lisää luettavaa