The Neon Demon -ohjaaja kertoo, miksi hänen versionsa kulttiteos Barbarellasta ei toteutunut

31.8.2024 21:54
Gaumont/Wild Bunch/ Only God Forgives, 2013

Kulttimaineesta nauttiva 1960-luvun tieteisraina Barbarella on toistaiseksi pysynyt ainoana elokuvaversiointina Jean-Claude Forest’n sarjakuvasta. Uutta Barbarella-adaptaatiota on yritetty tehdä useaan otteeseen sen jälkeen, viimeisimpänä Sydney Sweeneyn tähdittämänä ja tuottamana. Euphoria-tähden elokuvalta puuttuu kuitenkin yhä paljon muutakin kuin ensi-iltapäivämäärä.

Ennen Sweeneytä Barbarellaa on lähestynyt myös Drive– ja The Neon Demon -elokuvistaan tunnettu tanskalaisohjaaja Nicholas Winding Refn (kuvassa). Hän avautuu versiointinsa kohtalosta Varietyn tuoreessa haastattelussa näin:

– Joskus ajatus on todellisuutta kiinnostavampi. On luultavasti paljon hauskempaa istua pöydän ympärillä juttelemassa Paon tulevaisuudesta tai Barbarellan versioimisesta uudestaan kuin tehdä [niitä]. En mielestäni ole koskaan tyrmännyt mitään [projektia]. Olen vain osallistunut tapaamisiin kaikkien kanssa, mutta näistä projekteista ei ole lopulta tullut valmista. Illuusio on kuitenkin aina jännittävämpi kuin itse se juttu ja loppupeleissä olen pitänyt aina tyydyttävimpänä, jos saan tehdä omia projektejani, joissa saan asettaa omat rajani.

Refn ei ole ollut tapetilla enää Sweeneyn tähdittämän Barbarellan ohjaajaksi. Tähän tehtävään on kosiskeltu mm. Shaun of the Dead -ohjaaja Edgar Wrightiä. Vaikka asia ei virallisesti ole edennyt sen pidemmälle, Wrightin mainitseminen Barbarellan yhteydessä viittaa siihen, että uudesta versiosta haluttaisiin mahdollisesti samaan tapaan koominen kuin 1960-luvun Barbarellastakin. Jos tämä leffa etenee, Sweeneyn aikataulun huomioon ottaen se saattaisi ehtiä elokuvateattereihin vuonna 2026.

Lähteet: THR, CinemaBlend, IndieWire

Toim. R. Isoviita