Muistatko Cillian Murphyn Batman-roolin? Toinen Oppenheimer-näyttelijä kisasi samasta osasta

5.2.2024 23:12
Warner Bros./ Yön ritari, 2008

Batman-elokuvien laajassa joukossa Christopher Nolanin (kuvassa) trilogia erottuu aivan omassa luokassaan. Tämän voi todeta myös lipunmyyntituloja vertailemalla: Nolanin Yön ritari ja Yön ritarin paluu ovat yhä kaikkein menestyneimpiä Batman-leffoista, vaikka 2022 julkaistu Matt Reevesin The Batman on sekin franchisen tuottoisimpien joukossa – mutta vasta kolmanneksi tuottoisin yli 365,3 milj. dollarin saaliillaan.

Yksi Nolanin Batman-trilogian onnistumisista tapahtui roolituksessa. Käsikirjoittaja-ohjaajalla oli luonnollisesti paljon valinnanvaraa. Huipputason näyttelijöistä esim. Gary Oldman oli hänen mielessään Batmanin vihollisen rooliin. Kuten tunnettua, Oldman nähdään kuitenkin Nolanin trilogiassa poliisikomentaja Jim Gordonin housuissa. Oldman on itse muistellut, että hänelle oli tarjottu Scarecrow’n eli Linnunpelättimen roolia. Näyttelijä oli kuitenkin halunnut vaihteeksi esiintyä muuna kuin pahiksena.

Linnunpelättimen roolista kisasi myös Robert Downey Jr. Downey Jr. paljastaa tavanneensa Nolanin asian tiimoilta.

– Hän oli kohtelias, Downey Jr. summaa, mutta antaa ymmärtää, etteivät hän ja Nolan oikein löytäneet yhteistä säveltä.

Vaikka Downey Jr. muistelee kohtaamista nyt huvittuneena, se meni ilmeisen nolosti. Lopulta kyseinen pahisrooli lankesi Cillian Murphylle, vaikka Murphy oli silloin tuntemattomampi kasvo. Nolan näki Batmaniksi pyrkineessä Murhyssa potentiaalia muuhun osaan. Downey Jr., joka sai tämän jälkeen pestin Marvel-sankari Iron Manina, puolestaan päätyi ensimmäistä kertaa Nolanin ohjattavaksi vasta Murphyn tähdittämässä Oppenheimer-elokuvassa (2023).

 

Lähteet: CinemaBlend, MovieWeb, CQ

Toim. R. Isoviita

Lisää luettavaa