Ensi vuonna se tärähtää valkokankaille, nimittäin Mission: Impossible – The Final Reckoning, Vaarallinen tehtävä -leffasarjan päätösosa. Alkujaan 1960-lukulaiseen tv-sarjaan pohjautuva elokuvasarja on huimannut vuodesta 1996 asti yleisöä mm. hurjilla stunteilla, mutta pitänyt katsojat myös jännityksessä sen osalta, ketkä hahmoista pysyvät Cruisen näyttelemän Ethan Huntin kannoilla leffasta toiseen. Yksi suosikeista, Rebecca Fergusonin näyttelemä Ilsa Faust kuuluu niihin hahmoihin, joita viimeisessä elokuvassa ei kuitenkaan nähdä.
Tehokkaan kovaotteinen Faust pysyi Huntin matkassa jopa poikkeuksellisen pitkään, vaikka hahmo heitettiin moneen vaaran paikkaan. Ferguson on perustellut poistumaistaan elokuvasarjasta sillä, ettei hänen roolinsa olisi jatkossa ollut kovin suuri.
– Rakastan tätä hahmoa enemmän kuin löydän sille tunteelle sanoja. Minusta hän on aivan huippu, kerrassaan fantastinen. […] Me kaikki voimme haluta eri asioita, mutta minulle Ilsa oli kapinallinen, tuhmeliini, ennalta arvaamaton. Tulossa oli paljon lisää hahmoja, eikä hänelle jäänyt tilaa olla se, mikä hän oli ollut, Ferguson toteaa.
Hän kertoo päätöksen poistumisestaan ratkenneen sillä, että ison elokuvan tekeminen olisi pidätellyt häntä lopulta liiaksi:
– Jos sinulla ei ole paljon ruutuaikaa, joudut istumaan odottelemassa kuvausten etenemistä ja tämän kokoluokan elokuvan kuvaaminen voi viedä vuodenkin. […] Minä haluan tehdä töitä, enkä vain istua asuntovaunussa tietäen, että [hahmolleni] on ehkä yksi kohtaus.
Top Gun: Maverickissa Tom Cruisen kanssa näytellyt Manny Jacinto on myös harmitellut oman hahmonsa kohtaloa. Jacinto kehuu Top Gun -kuvausten olleen muuten hieno kokemus, mutta hänen hahmonsa muuttui elokuvan leikkausvaiheessa kutakuinkin tuppisuuksi.
– Tom Cruise kirjoittaa tarinoita Tom Cruiselle. […] Jos haluamme isompia tarinoita itsellemme, meidän pitää tehdä ne itse. […] Ei [dialogini leikkaaminen] minua järkyttänyt, huomasin kuvauksissa kameran kohdentuvan enemmän näihin muihin tyyppeihin ja kiiruhtavan meidän ohitsemme. Onneksi siinä oli kuitenkin mahdollisuus nähdä tämä iso koneisto toiminnassa, nähdä, miten Tom Cruise toimii, ja päästä olemaan pieni osa tätä isoa franchisea, Jacinto toteaa.
Lähteet: ScreenRant, The Guardian
Toim. R. Isoviita