Keksittiinkö Marvel Studiosilla menestysresepti tulevaa Avengers-leffaa varten?

13.2.2026 00:40
Marvel Studios/Disney/ Avengers: Doomsday, 2026

Toistaiseksi viimeisin Marvelin Avengers-elokuvista, Avengers: Endgame, julkaistiin kesäkaudella 2019. Suosikkisarjakuvasankarien suuri yhteinen koitos herätti isoja tunteita ja oli myös hurjakassamagneetti: se oli sarjansa menestyksekkäin elokuva n. 2,79 miljardin dollarin lipputuloilla. Tämän vuoden lopulla maailmanensi-iltansa saa samaa leffasarjaa jatkava Avengers: Doomsday, mutta leffan menestymisen osalle on sälytetty epäilyksiä useampien sarjakuvaelokuvien kehnohkon suosion vuoksi.

Paineet Avengers: Doomsdayta kohtaan ovat isot, sillä Marvel Studiosilla on jouduttu tekemään monenlaisia korjausliikkeitä. Avengers: Endgamen jälkeen Marvel-sankarien piti taistella Jonathan Majorsin näyttelemää huippupahis Kangia vastaan, mutta näyttelijän yksityiselämän sotkut toivat hänelle potkut, eikä Kang-juonta haluttu enää käyttää. Faneja on myös arveluttanut leffaan kiinnitettyjen tähtien määrä – useimmat heistä palaavat tuttuihin rooleihinsa vuosien jälkeen. Mutta kielivätkö esim. Patrick Stewartin paluu professori X:n osaan ja Robert Downey Jr:n uusi roolitus Victor Von Doomiksi jopa epätoivoisesta yrityksestä miellyttää fanikuntaa?

Anthony Russon ja Joe Russon ohjaaman Avengers: Doomsdayn juonesta ei ole vielä kerrottu oikeastaan mitään, mutta näyttelijä Ian McKellenin lipsauttama yksityiskohta antaa vihiä tulevasta. Stewartin tavoin McKellen on uusimassa elokuvassa osansa X-Men-hahmona. Nämä Marvelin mutanttihahmot tulivat tutuiksi X-Men-elokuvasarjasta, joka syntyi Marvel Studiosin ulkopuolella. Kun Marvel Studiosilla oli jälleen laillinen oikeus hyödyntää X-Men-elokuvien hahmoja itse, yhtiöllä pähkäiltiin kauan, kuinka nämä hahmot tuotaisiin sen omiin elokuviin.

Nyt asia saattaa ratkenneen. Magnetoa esittävän McKellenin paljastuksen pohjalta on nyt herännyt spekulointia siitä, että X-Men-hahmot olisivat tulossa Avengers: Doomsdayssa ryminällä takaisin. Näyttelijä totesi The Late Show’lle antamassaan haastattelussa näin:

– En aina ymmärrä elokuvia, joissa olen mukana, mutta en usko pilaavani mitään sanomalla, että Magneto tuhoaa New Jerseyn.

Elokuvasta on julkaistu kourallinen härnäkkeitä, joista eräässä McKellenin Magneto ja Stewartin professori X käyvät yhtä monista filosofisista keskusteluistaan shakkipelin äärellä. Video päättyy James Marsdenin tulkitseman Cyclops-mutantin tulenpalavaan hyökkäykseen jossakin toisaalla. Mm. näiden palasten pohjalta on esitetty teoria, että Russo-veljesten Marvel-uutuus toisi X-Men-hahmot takaisin pahiksina, jotka uhkaisivat maailmaa Robert Downey Jr:n Victor Von Doomin ohella.

Lähteet: EW, ScreenCrush, DigitalSpy

Toim. R. Isoviita