Haukutun DC-leffan ohjaaja haluaa yhä tehdä samoin kuin Zack Snyder

7.12.2024 23:27
Warner Bros. / Suicide Squad, 2016

Ohjaaja David Ayerin Suicide Squadin ilmestymisestä on jo aikaa kahdeksan vuotta, mutta leffa ei jätä häntä rauhaan. Elokuva teilattiin sekä kriitikoiden että suuren yleisön toimesta rankalla kädellä. Vaikka moni mm. piti Jared Leton Jokeria isona pettymyksenä ja koko elokuvaa silkkana sotkuna, Ayer on vakuutellut lopputuloksen olleen muuta kuin hän tarkoitti. Niinpä hän myös haluaisi tehdä leffan kanssa Zack Snyder -tempun.

Ohjaaja on viestittänyt sosiaalisessa mediassa, että hän toivoo yhä saavansa oman versionsa vuoden 2016 Suicide Squadista julkaistuksi. Se eroaa hänen mukaansa isosti studion julkaisemasta versiosta:

– Parasta versiota ei yksinkertaisesti ole nähty. Tiedän, miten jonkun tämän alan ulkopuolisen on vaikea ymmärtää, kuinka mielettömän erilaiset leikkausversiot voivat olla. Jos et pidä siitä, mitä olet nähnyt, tässä saisit tilaisuuden nähdä, mihin alkujaan pyrin, ja langeta tuomiosi vasta sitten, kun tiedät kaiken.

Ayer puhuu sen puolesta, että Suicide Squadin ohjaajan version vaatimista rummutettaisiin äänekkäämmin. Nyt, kun Warner Brosin DC-tuotannoista päättävät tahot ovat järjestäytyneet uudelleen, hän muistuttaa, ettei hänen versionsa julkaiseminen ole edelleenkään hänen omissa käsissään:

– Rehellisesti sanottuna, en tiedä, julkaiseeko [Warner Bros.] ikinä versiotani. On James [Gunnin] ja studion käsissä, sopiiko versioni julkaisu. Minulla ei ole siihen valtaa. Uskon vain, että se toisi iloa niille, jotka haluavat nähdä minun versioni.

Warner Bros. julkaisi aiemmin Zack Snyderin oman version supersankariseikkailusta Justice League, fanikunnan äänekkään kampanjoinnin jälkeen. Ayerin Suicide Squad ei varsinaisesti ollut suuri taloudellinen pettymys, joten studiolla ei välttämättä ole halua kustantaa erillisen ohjaajan version julkaisua. James Gunnin vuoden 2021 The Suicide Squad saattaa olla myös yksi lisäeste Ayerin versioinnin julkaisun tiellä. Gunnin elokuva on saanut enemmän kiitosta kuin Ayerin nimissä julkaistu leffa. Lisäksi Gunnin elokuva on lähempänä sitä linjaa, johon DC-elokuvia on haluttu jatkossa viedä.

Lähteet: THR, ScreenRant

Toim. R. Isoviita