Marvel-tuotannot kohta vaikeuksissa? Lähtöpassit jopa pitkäaikaiselle vaikuttajalle

Disney on alkuvuodesta erottanut 7000 työntekijäänsä. Vaikka luku on pienempi kuin esim. teknologiayritys Microsoftin samana aikana erottamien määrä, on selvää, että yritykset pyrkivät saamaan talouttaan kuntoon kovilla toimilla. Yksi tuoreimmista lähtöpassit saaneista on pitkäaikainen Marvel-vaikuttaja Ike (Isaac) Perlmutter.

Perlmutter astui Marvel-kuvioihin mukaan jo 1990-luvulla ja toimi viime aikoihin asti Marvel Entertainmentin toimitusjohtajana. 80-vuotiaan Perlmutterin jälkeen Disneyn omistaman Marvel Entertainmentin johtoon jäi vielä Dan Buckley, joka vastaa tehtävissään Marvel Studiosin johtaja Kevin Feigelle.

Erottamisten tavoitteena ovat ainakin 5,5 miljardin dollarin säästöt. Vaikka esim. Perlmutterillä ei ole ollut useampaan vuoteen suoraa mahdollisuutta vaikuttaa Marvel Studiosin tuottamien elokuvien ja sarjojen luomisprosessiin tai budjetteihin, hän on vuosien saatossa tehnyt merkittävää työtä kohentaakseen yhtiön kurssia mm. lelumyynnin kautta. Perlmutterin on kerrottu olleen myös tiukka rahankäytön suhteen - säästöjen takia esim. pressitilaisuuksia ei hänen määräyksestään järjestetty saanut järjestää Disneyn omien tilojen ulkopuolella.


Lähteet: Variety, Reuters

Kuva: Disney/Fantasia 2000, 1999

R. Isoviita 30.03.2023 klo 13:43

Uusimmat uutiset

Martin Scorsesen leffasuunnitelma kalskahtaa kuin Mel Gibsonilta napatulta

Lopputulos luultavasti on erilainen.

R. Isoviita

Pienen merenneidon uuden versioinnin maskeerauksesta syntyi yllättävä jupakka

Taustalla piirrosanimaatioon liittyvä syy.

R. Isoviita

Viime vuoden yllätyshitin tähti kertoo, tuleeko leffalle myös jatkoa

Michelle Yeohilla riittää nyt töitä.

R. Isoviita

Joaquin Phoenixin leffa jäissä

Pillit toistaiseksi pussiin.

R. Isoviita

Näytä lisää uutisia...