The Flashin ikäraja kertoo leffasta omaa kieltään

26.3.2023 18:30

Hämmästyttävän nopean DC-supersankarin sooloelokuva on edennyt kohti ensi-iltaansa lähes etanavauhtia. The Flash on kuitenkin – useiden tuotantoa sotkeneiden ongelmien jälkeen – tulossa julki tänä vuonna. Maailmanensi-iltansa tämä Ezra Millerin tähdittämä raina saa CinemaCon-tapahtumassa huhtikuun lopulla, ja varsinaisen elokuvateatterikierroksensa se aloittaa kesäkuussa.

Ensi-iltaa ennakoiden elokuvan ikäraja on jo ilmoitettu. Miller näytteli samaa hahmoa alkujaan Zack Snyderin DC-leffoissa, joista ei tunnetusti synkkyyttä puuttunut. Vaikka vuoden 2017 Justice League sai Yhdysvalloissa PG-13-leiman (Suomessa K-12), sitä edeltänyt Batman v Superman sai pidennettyyn versioonsa R-leiman, eli tuota elokuvaa ei suositella alle 17-vuotiaille. The Flashin ikärajamerkintä Yhdysvalloissa on PG-13.

Tämä merkintä viittaa siihen, että elokuva sisältää väkivaltaa ja mahdollisesti myös jonkin verran palajasta pintaa sekä rajua kielenkäyttöä. The Flashin ohjauksesta vastaa Andy Muschietti, jonka filmografia on vahvasti kallellaan kauhuun: sieltä löytyvät mm. Stephen King -versiointi Se ja hyytävä Mama. The Flashin Suomen ikärajamerkintä ei ole vielä tiedossa, sillä ensi-iltakin on vasta 14.6.23.

 

Lähde: MovieWeb

Kuva: Warner Bros./The Flash, 2023

Lisää luettavaa