Viimeksi vuonna 2016 leffaroolissa nähty Hollywood-veteraani palasi yllättäen vanhaan osaansa

1960-luvun kuumiin tähtiin kuulunut Warren Beatty on viettänyt jokseenkin pitkään hiljaiseloa näyttelijänä, mutta vastikään häneltä julkaistiin uutta tuotantoa. Viimeksi vuonna 2016 leffaroolissa nähty Beatty palasi tuoreessa erikoisohjelmassaan jo 1990-luvulta tuttuun rooliinsa: oikeudenpuolustaja Dick Tracyn keltaiseen hattuun ja takkiin. Tempaus on hämmentänyt osaa yleisöstä, vaikka vielä ensi kuuhun asti 85-vuotias Beatty vaikuttaa edelleen elinvoimaiselta ja skarpilta tähdeltä.

Sarjakuvasankari Dick Tracy on ollut useasti Beattyn mielessä myös Dick Tracy -leffan jälkeen. Vuonna 2010 elokuvantekijältä julkaistiin aiempi erikoisohjelma, jossa hän petasi hahmon tulevaisuutta niin ikään Tracyn roolissa. 2016 Beatty kertoi aikovansa vielä tehdä uuden Dick Tracy -leffan. Uusimmassa erikoisohjelmassaan Beatty kertoo Dick Tracyna, kuinka hän haluaisi nähdä ysärileffaa aidomman oloisen Dick Tracy -sovituksen joko elokuvana tai tv-sarjana. Spesiaali päättyy "Tracyn" ja Beattyn neuvonpitoon uudesta tuotannosta päivällispöydässä.

Veteraanitähden paluu ikonisen dekkarin vermeisiin on herättänyt keskustelua. Spekulaatioissa on arveltu, että Beatty haluaa näillä erikoisohjelmilla varmistaa Dick Tracyn leffa- ja tv-oikeuksien säilyvän itsellään ja estää samalla ketään muuta saamasta niitä. Beatty joutui aiemmin lykkäämään uuden Dick Tracy -elokuvan tekemistä, koska hahmon oikeuksista oli epäselvyyttä. Beatty osti Dick Tracyn kuvausoikeudet 1985 ja Yhdysvaltain lakien mukaan kuvausoikeudet säilyvät samalla taholla, kun ne uusitaan 14 vuoden aikana.


Lähde: IndieWire, TV Insider

Kuva: Touchstone Pictures/Dick Tracy, 1990

R. Isoviita 23.02.2023 klo 21:03

Uusimmat uutiset