Avatar: The Way of Water pääsi harvinaiseen joukkoon

James Cameronin kelpaa röyhistää rintaansa: Hän on ainut ohjaaja, jonka leffoista peräti kolme pitää nyt paikkaa maailman tuottoisimpien elokuvien listalla. Deadline-julkaisun mukaan miehen tuorein elokuva, jatko-osa vuoden 2009 Avatar-seikkailulle, on rikkonut 2 miljardin dollarin haamurajan lipunmyynnissä. Kaikkiaan tällaisia elokuvia on olemassa vain kuusi.

Avatar: The Way of Water saavutti kyseisen rajan myös hurjalla vauhdilla, joskaan ei yhtä nopeasti kuin Russo-veljesten sarjakuvaversiointi Avengers: Endgame. Avengers: Endgamelle tähän huikeaan saavutukseen kului vain 11 päivää. Avatar: The Way of Water pääsi samaan alle 50 päivässä, mikä teki siitä kuitenkin nopeamman menestyjän kuin vauhtitilaston kakkonen, J. J. Abramsin Star Wars: The Force Awakens. Tämä Star Wars -jatko-osa oli alkuvuodesta 2016 nopeimmin koskaan 2 miljardin rajapyykin saavuttanut elokuva (53 päivää).

Cameronin eeppinen avaruusseikkailu teki hiljattain historiaa myös jo esim. Intiassa. Vahvan oman elokuvakulttuurin omaavan Intian on laskettu kuuluvan maailman suurimpien joukkoon, kun puhutaan elokuvamarkkinasta. Avatar: The Way of Water nousi Intian lippukassoilla kärkikymmenikköön sijalle kahdeksan, mikä teki siitä yllättäen kaikkein menestyneimmän Hollywood-leffan kyseisellä listalla.


Lähteet: Deadline, Variety, Forbes, Box Office Mojo, MovieWeb

Kuva: Disney/ Avatar: The Way of Water, 2022

R. Isoviita 23.01.2023 klo 12:59

Uusimmat uutiset

Tom Hanks saa digitaalisen nuorennuskäsittelyn ”Tom Cruisen” jäljissä

Paluu tulevaisuuteen -ohjaaja Robert Zemeckis jälleen uraauurtavan teknologian parissa.

R. Isoviita

Vankilaan tuomittu ohjaaja päästettiin vapaaksi ”väliaikaisesti”

Kansainvälisesti maansa tunnetuimpia elokuvantekijöitä.

R. Isoviita

Miljoonia tuottanut leffasarja jumissa: Missä on Paddington 3?

Karhuherran ääninäyttelijä kertoi kuulumisia.

R. Isoviita

Näytä lisää uutisia...