Miljardirajaa hätyyttelevän Avatar-jatko-osan pitää vielä kerätä tuloja, jottei se jää flopiksi

27.12.2022 22:17

Näyttävä ja eeppinen Avatar-jatko-osa The Way of Water saapui elokuvateattereihin vasta nyt joulukuusta. Siitä huolimatta se on jo ehtinyt vetämään katsojia leffateattereihin sankoin joukoin. Kansainvälisen kärkikymmenikön keskuudessa se on noussut parissa viikossa jo sijalle viisi.

Listan kärkisijaa pitää toistaiseksi hallussaan toukokuussa maailmanensi-iltaan saapunut Top Gun: Maverick, kesällä avanneen Jurassic World: Dominionin ollessa kakkossijalla. Näistä ensimmäisellä on lipputuloja ympäri maailmaa nyt 1,48 miljardia dollaria, toisella taas n. yli 1 miljardin. Hurjan kaukana miljardin maagisesta rajasta ei ole Avatar-jatko-osakaan, sillä sen laarissa oli jo tänä aamuna 955 miljoonaa dollaria.

Miljardin rajapyykin saavuttaminen ei kuitenkaan tarkoita, että Avatar: The Way of Water olisi ns. kuivilla. Alkujaan elokuvan budjetin mainittiin olevan n. 250 milj. dollaria, mutta ohjaaja James Cameronin vihjeen mukaan tämä summa on ylittynyt huomattavasti. Viihdealan äänenkannattaja THR:n arvion perusteella leffan tekeminen olisi todellisuudessa imaissut ainakin 350-400 miljoonaa dollaria.

Vaikka tarkkaa summaa ei tiedetä, eikä edelliseen arvioon ole vielä laskettu mukaan markkinointikuluja, Avatar: The Way of Waterin pitäisi kerätä ensimmäisen miljardinsa jälkeen vielä ainakin toinen samanlainen, jotta elokuvaa voisi kutsua menestyksekkääksi.

 

Lähteet: Variety, Box Office Mojo, THR, Screenrant

Kuva: Disney/Avatar: The Way of Water, 2022

Lisää luettavaa