Scarlett Johanssonilta yllättävä käänne

29.11.2022 13:41


Black Widow -roolinsa Marvelin elokuvauniversumissa viime vuonna jättänyt Scarlett Johansson tekee urallaan uuden askeleen. Aiemmin vahvasti elokuvarooleissa nähty tähti suuntaa nyt mm. kollegojensa Nicole Kidmanin ja Reese Witherspoonin tavoin pienemmälle ruudulle.

Viime vuosikymmenellä myös Esquire-julkaisun seksikkäimmäksi elossa olevaksi naiseksi valitsema Johansson on löytänyt vaihteeksi entistä vakavammin otettavan osan. Hän näyttelee seuraavaksi myyntimenestykseksi kohonneen Just Cause -jännityskirjan saman nimisessä tv-versioinnissa.

John Katzenbachin kirjoittama teos kertoo teloitustaan odottavasta miehestä ja toimittajasta, joka pyrkii todistamaan tuomitun syyttömyyden henkirikokseen. Toimittaja pääsee tavoitteissaan pitkälle, mutta sitten tappaja aktivoituu jälleen ja alkaa kylvää kauhua entistä rajummin. Alkuperäisessä teoksessa toimittaja on mies, mutta Johanssonin tähdittämässä sarjassa päähenkilön sukupuoli on muutettu naiseksi.

Johanssonia ei tähän mennessä ole muutamia vierailurooleja lukuun ottamatta varsinaisesti nähty tv-sarjoissa. Suoratoistopalvelu Amazonin tilaama Just Cause on hänen ensimmäinen varsinainen tv-pääroolinsa. Hän toimii myös yhtensä sarjan tuottajista.

 

Lähteet: Variety, The Wrap

Kuva: Disney/Marvel/ Black Widow, 2021

Lisää luettavaa