Rajansa fanituksellakin: Netflix haastoi Bridgerton-fanit oikeuteen

Netflixin suosikkisarjoihin lukeutuva periodidraama Bridgerton puhuttaa jälleen. Innokkaan fanikunnan saaneen sarjan tie on vienyt myös musikaalilavalle. Suoratoistojätti ei ole kuitenkaan katsonut asiaa pelkästään hyvällä.

Bridgerton-musikaalin synty ei sinänsä ole yllätys, onhan myös monista muista tuotannoista aina Spider-Manista Evil Deadiin tehty viime vuosina musikaaliversioita. Nyt asialla ovat kuitenkin olleet sarjan fanit. Abigail Barlow ja Emily Bear tekivät aluksi TikTokiin sarjaa kunnioittavia musiikkivideoita, joille annettiin kiitosta myös Netflixin virallisen some-kanavan kautta.

Nyt suoratoistojätti on kuitenkin haastanut kaksikon oikeuteen. Äkkikäännös johtuu Barlow'n ja Bearin kesäkuussa Washingtonin Kennedy Centerissä järjestämästä tilaisuudesta, jossa heidän epävirallisen Bridgerton-musikaalinsa lauluja esitettiin loppuun myydylle katsomolle. Esityksen, jossa näyttelijät tulkitsivat Bridgerton-hahmoina myös puhuttua dialogia, kalleimpiin lippuihin joutui kaivamaan kuvetta 149 dollarin verran.

Netflixin mukaan se ei ole antanut lupaa käyttää sarjan hahmoja, dialogia tai myöskään Bridgertonin tuotemerkkiä tällaisessa yhteydessä. Epävirallisen musikaalin on tarkoitus nousta seuraavaksi Lontoon maineikkaan Albert Hallin lavalle syyskuussa. Musikaaliin liittyy myös oheistuotemyyntiä. Netflixillä on näin ollen katsottu, että Barlow ja Bear pyrkivät nyt rahastamaan luvatta sen tuotteella kansainvälisesti.

Lähteet: The Wrap, Independent

Kuva: Netflix

R. Isoviita 31.07.2022 klo 17:28

Uusimmat uutiset

Näyttelijä Anne Heche 1969-2022

Vakava onnettomuus.

R. Isoviita

Efektipuolen tekijöiden ahdingosta kaikuu karuja huhuja

Marvelin tallissakaan asiat eivät ole niin hyvin kuin ulospäin voi näyttää.

R. Isoviita

Karate Kid -leffasarja saa jatkoa, mutta ilman Jaden Smithiä

Uusi nuori, uudet murheet.

R. Isoviita

70’s Show’n tähti paljasti sairastuneensa vaikeasti

Ashton Kutcherilla oli hankala vuosi.

R. Isoviita

Clu Gulager on kuollut

Tähti ehti kunnioitettavaan ikään.

R. Isoviita

Näytä lisää uutisia...