Harry Styles ei saanut Elvis-roolia – ohjaaja kertoo, miksi sivuutti tähden

Brittiläinen lauluntekijä ja laulaja Harry Styles on seurannut mm. Art Garfunkelin ja David Bowien jalanjälkiä viihdealalla näyttelemällä myös elokuvissa. Mm. sotadraama Dunkirkissä nähty Styles tavoitteli taannoin roolia tämän kuun lopussa ensi-iltaan saapuvassa Elvis-leffassa. Legendaarisen rokkarin bootseihin Styles ei kuitenkaan päässyt.

Elvis Presleynä rainassa on Austin Butler, joka on tuttu mm. fantasiasarjasta The Shannara Chronicles. Elokuvan ohjaaja Baz Luhrmann on avautunut Stylesin sivuuttamisesta.

- Harry on todella lahjakas näyttelijä. Voisin tehdä hänen kanssaan töitä, [mutta] varsinainen keissi Harryn kohdalla on se, että hän on Harry Styles. Hän on jo ikoni, Luhrmann toteaa.

Luhrmann kertoo Stylesin yrittäneen saada Elvis-leffan nimiroolia suurella innokkuudella ja halunneen päästä tutkimaan hahmoa. Ohjaajalla ei näin ollen olekaan tähdestä mitään huonoa sanottavaa. Elokuvan päärooliin oli kuitenkin tärkeää saada tuntemattomampi kasvo, mutta ei kuitenkaan ketä tahansa:

- [Hänen pitää] pystyä ei imitoimaan, vaan elämään Elviksenä.

Austin Butler sai roolin leffan Elviksenä epäsuoraa reittiä: Luhrmannin päätyi sattumalta näkemään tallenteen, jossa Butler tulkitsi suurella tunteella Righteous Brothersin vanhaa hittiä Unchained Melody. Lisäksi Denzel Washington otti ohjaajaan yllättäen yhteyttä. Washington kehotti Luhrmannia tutustumaan Butleriin, koska tämä oli osoittanut Washingtonin kanssa näytellessään erityisen korkeaa työmoraalia. Elvis-leffassa musiikki-ikonin elämä kalutaan läpi rockin alkuajoilta perheystävälliseen Elvikseen ja lopulta 1970-luvun eeppiseen showmieheen asti.


Lähde: EW

Kuva: Warner Bros./ Elvis, 2022

R. Isoviita 08.06.2022 klo 21:36

Uusimmat uutiset