Avatar-jatko-osan nimi on selvillä

On kulunut jo melkein 13 vuotta siitä, kun James Cameronin Avatar häikäistytti yleisöjä. Eeppinen tieteisseikkailu esitteli mystisen Pandora-planeetan ja sen sinihipiäisen Na'Vi-kansan, johon Sam Worthingtonin näyttelemä sotilastaustainen Jake Sully pääsi tutustumaan onnekkaan sattuman kautta. Cameron on tiimeineen valmistellut Avatarille jatkoa, ja nyt vihdoin ns. tunnelin päässä pilkottaa valoa.

Avatar 2:n virallinen nimi julkistettiin vastikään. Se on Avatar: The Way of Water. Jatko-osan kuvauksissa vesielementillä on ollut merkittävä rooli. Leffan virallisessa synopsiksessa asia ei niinkään ponnahda esiin, sillä siinä mainitaan jatko-osan sijoittuvan yli vuosikymmenen päähän ensimmäisen elokuvan tapahtumista. Toinen osa kertoo Sullyn perheestä (Jakesta, Neytiristä ja heidän lapsistaan), heidän vaikeuksistaan ja siitä, mihin kaikkeen he ovat valmiita pitääkseen toisensa turvassa, elinkamppailusta ja murheista, joita heidän on kestettävä.

Koska ensimmäisen osan julkaisusta on näinkin pitkä aika, ainakin joihinkin teattereihin on lupailtu alkuperäisen Avatarin uusintakierrosta syyskaudesta alkaen. Avatar: The Way of Water puolestaan tullee ensi-iltaan tämän vuoden joulukuussa.


Lähde: Comingsoon.net

Kuva: 20th Century Fox/Avatar, 2009

R. Isoviita 28.04.2022 klo 00:13

Uusimmat uutiset