Hämmentävät NFT:t mukana uutuuselokuvan tuotannossa

17.4.2022 22:56

Viime aikoina kirjainyhdistelmä NFT on alkanut näkyä yhä useammin eri yhteyksissä. NFT eli ei-vaihdettavissa oleva rahake voi olla esim. digitaalinen taideteos, jonka aitoustodistus on kirjattu niin ikään digitaalisesti lohkoketjuun. Hämmentävin osuus asiassa on se, että joku voi ostaa jonkin NFT:n miljoonilla, mutta tämä ei tarkoita, etteikö esim. samalta näyttävä digitaalikuva voisi olla kenen tahansa ulottuvissa myös ilmaiseksi. Taideteosten lisäksi NFT voi olla myös jotain muuta digitaalista.

Scooby-Doo-sarjassa ja Robot Chicken -animaatiohulluttelussa Shaggy Rogersia näytellyt Matthew Lillard (kuvassa vas.) on lähtenyt mukaan NFT-bisnekseen hieman erilaisesta tulokulmasta. Lillard ja käsikirjoittaja-ohjaaja Bill Whirity ovat perustaneet erityisen elokuvastudion, jonka osakkaaksi pääsee NTF:n kautta. Lillardin ja Whirityn mukaan NTF toimii tässä tapauksessa kuin klubikorttina, joka on avain valtakuntaan. Sen avulla jokainen studion osakas voi äänestää studion elokuviin liittyvistä asioista.

Lillardin ja Whirityn studio kantaa nimeä Midnite Movie Club (MMC). Joukkovoimalla toimiva studio vaikuttaa ajatuksena hieman samalta kuin esim. Kickstarter-joukkorahoitussivuston projektit, joissa kenen tahansa on erilaisilla rahasummilla mahdollista päästä tukemaan jonkin kehiteltävän elokuvan tuotantoa pieniä vastineitä, kuten elokuvan käsikirjoituskopiota vastaan. Midnite Movie Clubin ajatuksena on kuitenkin tehdä tästä prosessista vielä avoimempaa ja laajempaa kaikille heille, jotka hankkivat studion osakkuuden.

MMC:n ensimmäinen elokuva on nimeltään Let Them Die. Tänä kesänä tuotantoon etenevä leffa on vampyyrikauhua. MMC:n on ilmoitettu keskittyvän kauhun, tieteiselokuvien, fantasian ja toimintaseikkailun lajityyppeihin. Studion toiminnan osakkaaksi on mahdollista päästä jo lähipäivinä, kryptovaluuttaa käyttäen.

 

Lähteet: Deadline, Techcruch, CNet, midnitemovieclub.com

Kuva: Warner Bros. /Scooby-Doo 2: Monsterit vapaalla, 2004

Lisää luettavaa