Black Panther -jatko-osan ohjaaja joutui pidätetyksi – leffan kuvaukset yhä kesken

9.3.2022 21:10

Monta takaiskua kokenut Black Panther -jatko-osa Wakanda Forever oli tarkoitus saada kuvatuksi viime kuuhun mennessä. Leffan ensi-illan pitäisi olla marraskuussa, mutta tietoa kuvausten päättymisestä ei kuitenkaan ole annettu. Yhtenä viimeisimmistä käänteistä ohjaaja Ryan Coogler, joka vastasi myös ensimmäisen osan ohjauksesta, joutui pidätetyksi pankkiryöstöstä epäiltynä.

Alkujaan viihdemedia TMZ:n raportoima tapaus sattui tammikuussa Atlantassa, jossa Coogler on kuvannut Wakanda Foreveriä. Ohjaaja oli lähtenyt pankkiin kätkeytyneenä aurinkolaseihin, hattuun ja pandemian takia myös hengityssuojaan.

Hän oli aikonut nostaa tililtään rahaa, mutta summan suuruuden vuoksi Coogler oli halunnut edetä erityisen varovasti – hän oli kirjoittanut asiansa lapulle pankkivirkailijaa varten: ”Haluaisin nostaa tililtäni 12 000 dollaria. Ystävällisesti pyydän laskemaan rahat jossain muualla. Haluan pitää matalaa profiilia.”

Erikoinen menettely sai (vahvistamattomien tietojen mukaan Cooglerin tapaan tummaihoisen) pankkivirkailijan epäluuloiseksi, ja niinpä tämä päätyi hälyttämään yhdessä johtajansa kanssa poliisin paikalle. Virkavalta pidätti sekä Cooglerin että häntä pankin ulkopuolella autossa odottaneet henkilöt. Heidät päästettiin kuitenkin myöhemmin vapaiksi, kun ilmeni, ettei ohjaaja ollutkaan ryöstöpuuhissa.

Wakanda Foreverin kuvausia jatketaan yhä CBR-sivuston mukaan Puerto Ricossa. Supersankarirainan jatko-osa on ollut ongelmissa mm. näyttelijätiimiä vaivanneen koronaviruksen takia.

 

Lähteet: TMZ, IndieWire, CBR

Kuva: Marvel Studios/Disney/ Black Panther, 2018

Lisää luettavaa