Hämmennystä ja ihmetystä: Star Trek -näyttelijöillä ei ollut tietoa uudesta elokuvasta

23.2.2022 17:40


Star Trek -elokuvien ja -sarjojen oikeudet omistava Paramount on tuottanut ahkerasti uusia jaksoja tähtilaivojen miehistöjen seikkailuista suoratoistopalveluunsa Paramount+. Samalla franchisen seuraavasta elokuvasta on ollut puhetta jo pidemmän aikaa: niin Kill Bill -luoja Quentin Tarantinon kuin mm. Fargo-sarjasta vastanneen Noah Hawleyn on kerrottu kehitelleen neljättä uuden ajan Star Trek -leffaa. Mutta nyt tällä rintamalla vallitsee iso hämmennys.

Tarantinon versio ei edennyt käsikirjoitusprosessia pidemmälle – käsikirjoittaja-ohjaaja ilmoitti vuonna 2020, että hänen sijastaan leffan ohjaisi ehkä joku muu, mutta sen jälkeen projekti kuivui kuitenkin kokoon. Hawleyn mukaan hänen oma versiointinsa eteni roolitukseen asti, mutta yllättäen tapahtuneet henkilöstövaihdokset sekoittivat pakkaa niin, ettei elokuvan tekemisestä tullutkaan mitään. Viime viikolla Paramount tiedotti silti neljännen Star Trek -elokuvan kuvausten alkavan tänä vuonna.

Uuden leffan tuottajaksi mainittiin J. J. Abrams, eli sama mies, joka ohjasi elokuvat Star Trek (2009) ja Star Trek Into Darkness (2013). Myös näissä elokuvissa esiintyneen näyttelijäkaartin (Chris Pine, Zoe Saldana, Zachary Quinto, Simon Pegg, Karl Urban, John Cho) kerrottiin palaavan. Tuoreimman tiedon mukaan asia tuli isona yllätyksenä näyttelijäkunnalle ja heidän edustajilleen. Ainoastaan kapteeni Kirkin roolia näyttelevän Chris Pinen on kerrottu käyneen alustavia neuvotteluja kiinnityksestään.

THR:n mukaan elokuvalla ei vielä ole käsikirjoitusta, eikä siten sen budjetistakaan ole sovittu. Lisäksi monet aiemmat yritykset kuvata Star Trek -elokuvia ovat jumiutuneet näyttelijöiden palkkaneuvotteluihin ja tekijöiden aikatauluongelmiin. Kaikki on siis käytännössä vielä perusteellisesti levällään. Jos Paramount todella aikoo saattaa Pinen ja kumppanien tähdittämän neljännen Star Trek -rainan tuotantoon tänä vuonna, tilanteen saattaa pelastaa vain jonkinlainen kapteeni Kirkin hengessä tehty uhkarohkea pikamanööveri.

 

Lähteet: THR, Variety, Deadline, CinemaBlend, trekmovie.com

Kuva: Paramount Pictures/Universal/Star Trek Into Darkness, 2013

Lisää luettavaa